Κορονοϊός: Από ποιές χώρες οι ταξιδιώτες στην Κύπρο θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ

Κορονοϊός: Από ποιές χώρες οι ταξιδιώτες στην Κύπρο θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ

Ο αυτοπεριορισμός τερματίζεται εφόσον το αποτέλεσμα της επαναληπτικής εργαστηριακής εξέτασης είναι αρνητικό

Υποχρεωτική μοριακή εξέταση για τη νόσο COVID-19, με 48ωρο αυτοπεριορισμό και μάλιστα με ίδια έξοδα επιβάλλει η Κύπρος στους πολίτες που καταφθάνουν από χώρες που εμπίπτουν στην Κατηγορία Γ. Το αποτέλεσμα της εργαστηριακής εξέτασης πρέπει να αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Ο αυτοπεριορισμός τερματίζεται εφόσον το αποτέλεσμα της επαναληπτικής εργαστηριακής εξέτασης είναι αρνητικό.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το περί Λοιμοκαθάρσεως Διάταγμα (Αρ. 30, παράγραφος 2.8 (α)) του 2020, επιτρέπεται η είσοδος στη Δημοκρατία από χώρες Κατηγορίας Γ μόνο καθορισμένων κατηγοριών πολιτών που μπορούν να επιλέξουν να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο για την νόσο COVID-19 κατά την άφιξή τους στην Κύπρο ή να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό RT-PCR COVID-19 με αρνητικό αποτέλεσμα το αργότερο 72 ώρες προ της αναχώρησης. Αν η περίοδος διαμονής τους στη Δημοκρατία υπερβαίνει τις 4 μέρες, τα πρόσωπα αυτά οφείλουν να παραμένουν σε καθεστώς περιορισμού για 14 μέρες.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των κρατών που εμπίπτουν στην κατηγορία Γ ανήκουν 5 κράτη-μέλη της ΕΕ (Βουλγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία) καθώς και οι Αλγερία, Σερβία, Μαυροβούνιο.