Κορονοϊός: Κλειστές οι παραλίες στο Λος Άντζελες για να περιοριστεί η εξάπλωση

Κορονοϊός: Κλειστές οι παραλίες στο Λος Άντζελες για να περιοριστεί η εξάπλωση

Βρέθηκε ότι μόνο το 49% των μπαρ και το 33% των εστιατορίων τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης

Η κομητεία του Λος Άντζελες, βασική εστία της επιδημίας του κοροναϊού στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι θα κλείσει όλες τις παραλίες της το Σαββατοκύριακο, όταν στις ΗΠΑ γιορτάζεται η 4η Ιουλίου, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της ασθένειας.

«Εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων της covid-19 όλες οι παραλίες της κομητείας του Λος Άντζελες θα είναι ξανά προσωρινά κλειστές αυτό το Σαββατοκύριακο, από τις 3 ως τις 6 Ιουλίου», έγραψε στο Τwitter η Τζάνις Χαν αξιωματούχος της κομητείας.

«Μόνο σήμερα καταγράψαμε σχεδόν 3.000 νέα κρούσματα. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου στις παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο», όταν γιορτάζεται η Γιορτή της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ, πρόσθεσε.

Η κομητεία του Λος Άντζελες κατέγραψε χθες περισσότερα από 2.900 νέα κρούσματα του κορονοϊού, αριθμό ρεκόρ από την έναρξη της επιδημίας στις ΗΠΑ. Συνολικά περισσότερα από 100.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην κομητεία αυτή.

Στο απόγειο της επιδημίας οι παραλίες είχαν παραμείνει κλειστές επί εβδομάδες, όμως τις τελευταίες εβδομάδες είχε ξεκινήσει σταδιακά η επαναλειτουργία τους.

Την Κυριακή ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ έδωσε εντολή να κλείσουν ξανά τα μπαρ στο Λος Άντζελες και σε έξι ακόμη κομητείες της πολιτείας εξαιτίας της ανόδου των κρουσμάτων όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της κομητείας του Λος Άντζελες, έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε ότι μόνο το 49% των μπαρ και το 33% των εστιατορίων τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Επιπλέον το 54% των εργαζόμενων στα μπαρ που ελέγχθηκαν κα το 44% των εργαζόμενων στα εστιατόρια δεν φορούσαν μάσκα ή ασπίδα, όπως απαιτείται από τον νόμο.