Βεβαρυμένο το παρελθόν του αστυνομικού που σκότωσε τον 27χρονο στην Ατλάντα

Βεβαρυμένο το παρελθόν του αστυνομικού που σκότωσε τον 27χρονο στην Ατλάντα

Είχαν γίνει τέσσερις καταγγελίες σε βάρος του αλλά ποτέ δεν του ασκήθηκε δίωξη

Ο πρώην αστυνομικός από την Ατλάντα που πυροβόλησε και σκότωσε τον Ρέισαρντ Μπρουκς την περασμένη εβδομάδα, είχε δεχθεί επίπληξη για χρήση βίας με πυροβόλο όπλο, σύμφωνα με τα πρακτικά που περιήλθαν σήμερα στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters από το αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Όπως αποκαλύπτεται από τα επίσημα έγγραφα, ο Γκάρετ Ρολφ δέχθηκε γραπτή επίπληξη τον Οκτώβριο του 2017, για ένα περιστατικό με την εμπλοκή πυροβόλου όπλου τον Σεπτέμβριο του 2016, στη μοναδική καταγγελία σε βάρος του για χρήση βίας κατά τη διάρκεια της επταετούς θητείας του στο σώμα. Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο Ρολφ απολύθηκε το Σάββατο, μία ημέρα αφότου πυροβόλησε τον Μπρουκς στον χώρο στάθμευσης ενός ταχυφαγείου. Ο δεύτερος αστυνομικός που ενεπλάκη στο περιστατικό, ο Ντέβιν Μπρόνσαν, τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Ο θάνατος του 27χρονου Μπρουκς, ο οποίος συνεπλάκη με τους Ρολφ και Μπρόσναν και επιχείρησε να διαφύγει με ένα από τα τέιζέρ τους, είναι το τελευταίο περιστατικό δολοφονίας ενός Αφροαμερικανού, που προκαλεί οργή στις ΗΠΑ με επίκεντρο την αστυνομική βία και τη φυλετική αδικία.

Και ο Ρολφ και ο Μπρόσναν είναι λευκοί. Το μητρώο του Ρολφ αποκαλύπτει ότι είχαν γίνει τέσσερις καταγγελίες σε βάρος του από πολίτες, καμία εκ των οποίων δεν κατέληξε στην επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων εναντίον του. Ο Μπρόσναν, ο οποίος εντάχθηκε στην αστυνομία το 2018, δεν έχει ιστορικό πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα εάν θα ασκήσουν διώξεις σε βάρος του Ρολφ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...