Έκθεση – βόμβα της CIA: Η Κίνα έκρυβε τον κοροναϊό ενώ εισήγαγε υγειονομικό υλικό

Έκθεση – βόμβα της CIA: Η Κίνα έκρυβε τον κοροναϊό ενώ εισήγαγε υγειονομικό υλικό

«Εμπόδισε τον ΠΟΥ να εκδώσει παγκόσμια προειδοποίηση για τον ιό τον Ιανουάριο»

Η CIA ισχυρίζεται ότι η Κίνα εμπόδισε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να εκδώσει παγκόσμια προειδοποίηση για τον κοροναϊό τον Ιανουάριο, με τον πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας να κορυφώνεται.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsweek διέρρευσε απόρρητο έγγραφο της CIA μέσα στο οποίο υπάρχουν οι «αποδείξεις» που με τόση ζέση επικαλούνται το νο1 και νο2 του αμερικανικού κράτους.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι η Κίνα συνέχισε να συγκεντρώνει ιατρικές προμήθειες από άλλες χώρες, ενώ ο ΠΟΥ διατηρούσε τη σιωπή του.

Το ένα στοιχείο που επικαλείται το απόρρητο έγγραφο του περιοδικού είναι η αγορά υγειονομικού υλικού της τάξης των 2,5 δισεκατομμυρίων (μάσκες, αναπνευστήρες, προστατευτικά) στο διάστημα 24 Ιανουαρίου με 29 Φεβρουαρίου αλλά και η πίεση του προέδρου Σινπίνγκ στον επικεφαλής του ΠΟΥ να καθυστερήσει την κήρυξη της πανδημίας.

Η έκθεση της CIA στην ουσία υποστηρίζει τις θεωρίες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι, όταν ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία στις 30 Ιανουαρίου, επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο το Πεκίνο.

Πριν από την έκθεση της CIA υπήρξε μία πρώτη έκθεση η οποία καταρτίστηκε την περασμένη εβδομάδα από μια γερμανική υπηρεσία και δημοσιεύτηκε από το Der Spiegel.