Κορονοϊός: Μόνο το 3% του πληθυσμού στην Ολλανδία ανέπτυξε αντισώματα στον ιό

Κορονοϊός: Μόνο το 3% του πληθυσμού στην Ολλανδία ανέπτυξε αντισώματα στον ιό

Έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας για τον πιθανό αριθμό πολιτών που έχουν προσβληθεί

Έρευνα σε Ολλανδούς αιμοδότες έδειξε ότι περί το 3% της ομάδας αυτής έχει αναπτύξει αντισώματα κατά του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας, εύρημα που αποτελεί ένδειξη για το ποσοστό του ολλανδικού πληθυσμού που είναι πιθανόν να έχει ήδη προσβληθεί από την covid-19.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (RIVM) Γιααπ βαν Ντίσελ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας κατά την διάρκεια συνομιλίας με το κοινοβούλιο. «Η έρευνα αυτή δείχνει ότι περί το 3% του ολλανδικού πληθυσμού έχει αναπτύξει αντισώματα κατά του κοροναϊού. Εξ αυτού, μπορείτε να κάνετε τον υπολογισμό, πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους» σε μία χώρα 17 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, τα κρούσματα της επιδημίας αυξήθηκαν κατά 1.061 κατά το τελευταίο 24ωρο στα 29.214, ενώ καταγράφηκαν 181 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 3.315.

Μόνο τα σοβαρά περιστατικά της νόσου και τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού περνούν από τεστ στην Ολλανδία. Η υπηρεσία αιμοδοσίας Sanquin είχε ανακοινώσει ότι θα άρχιζε την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ σε 10.000 δείγματα εβδομαδιαίως στις 19 Μαρτίου, αργότερα όμως διευκρίνισε ότι θα δημοσιοποιοιεί τα αποτελέσματα μόνο στο RIVM.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό