Κορονοϊός: Πάρκινγκ μετατράπηκε σε μονάδα εντατικής στο Μπαχρέιν

Κορονοϊός: Πάρκινγκ μετατράπηκε σε μονάδα εντατικής στο Μπαχρέιν

Στο αραβικό εμιράτο έχουν καταγραφεί επτά θάνατοι και περισσότερα από 1.500 κρούσματα

Το Μπαχρέιν εγκαινίασε σήμερα μια μονάδα εντατικής θεραπείας 130 κλινών σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στη Ρίφα, νότια της πρωτεύουσας Μανάμα, ένα μέρος που προορίζεται για τη θεραπεία ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό και που αποτελεί πρωτοτυπία στον Κόλπο, σύμφωνα με τις αρχές.

«Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο για το μέλλον και για την περίπτωση που σημειωθεί ραγδαία εξέλιξη της πανδημίας του νέου κοροναϊού, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη συνέντευξη στη διάρκεια των εγκαινίων ο σεΐχης Χάλεντ μπεν Άλι αλ-Χαλίφα, επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών του βασιλείου. Το κέντρο, που στήθηκε «μέσα σε επτά ημέρες», κατασκευάστηκε από το υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με άλλα κρατικά όργανα στον χώρο στάθμευσης ενός στρατιωτικού νοσοκομείου, ανέφερε ο σεΐχης.

Οι αρχές του Μπαχρέιν ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα να χαλαρώνουν τους περιορισμούς στην κίνηση και τα μέτρα εγκλεισμού του πληθυσμού, που θεσπίστηκαν για την ανάσχεση της πανδημίας, επιτρέποντας σε ορισμένα καταστήματα να ανοίξουν ξανά. Περίπου 800 γιατροί και νοσηλευτές έχουν εκπαιδευτεί από τον Φεβρουάριο στη θεραπεία ασθενών προσβεβλημένων από τον κοροναϊό, ιδίως δε κρούσματα με σοβαρότερα συμπτώματα, σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας φροντίδας, γιατρό Νάγιερ Λάουρι.

Το μικροσκοπικό νησί στον Αραβικό Περσικό Κόλπο με πληθυσμό 1,5 εκατ. κατοίκους, που κείται μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ, έχει καταγράψει πάνω από 1.500 κρούσματα κι επτά θανάτους λόγω του κοροναϊού, ενώ τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται επί του παρόντος στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Τα πρώτα κρούσματα που καταγράφηκαν στο Μπαχρέιν τον Φεβρουάριο, ήταν ταξιδιώτες που επέστρεφαν από το Ιράν, τη χώρα που πλήττεται βαρύτερα από την πανδημία στη Μέση Ανατολή, με περισσότερους από 4.600 θανάτους και 74.500 επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό