Koροναϊός: Οι επιχειρήσεις στην Κίνα επιστρέφουν στην κανονικότητα

Koροναϊός: Οι επιχειρήσεις στην Κίνα επιστρέφουν στην κανονικότητα

Πληθαίνουν οι αγγελίες για αναζήτηση προσωπικού για εργασία στις σχετικές πλατφόρμες

Οι κινεζικές εταιρίες έχουν εντείνει την αναζήτηση προσωπικού στην πλατφόρμα LinkedIn καθώς οι επιχειρήσεις επιστρέφουν σταδιακά στους κανονικούς τους ρυθμούς ύστερα από τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω του κοροναϊού.

Από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου, οι νέες αγγελίες θέσεων εργασίας στην πλατφόρμα LinkedIn China αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση, συγκριτικά με πτώση κατά 35% την περίοδο 3 έως 7 Φεβρουαρίου, την πρώτη εβδομάδα μετά τις αργίες του Φεστιβάλ της Άνοιξης, όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της LinkedIn China Λου Τζιάν σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Η COVID-19 έφερε σημαντικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, σημείωσε ο Λου, με τις αγγελίες από εταιρίες με λιγότερους από 200 εργαζόμενους να σημειώνουν βουτιά κατά 83% σε ετήσια βάση από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Οι αναρτήσεις από αυτές τις εταιρίες πρόσφατα ανέκαμψαν και καταγράφεται ζήτηση για εργαζομένους σε κλάδους όπως η άθληση, οι μεταφορές, η εκπαίδευση και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, δήλωσε ο Λου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό