Koροναϊός: Έκαναν πάρτυ σε βίλα στην Τουρκία και τους συνέλαβαν

Koροναϊός: Έκαναν πάρτυ σε βίλα στην Τουρκία και τους συνέλαβαν

Χειροπέδες σε 11 άτομα ενώ στο γλέντι πήραν μέρος 80 άνθρωποι συνολικά

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σήμερα στη σύλληψη 11 ανθρώπων, που κατηγορούνται ότι μετέτρεψαν μια βίλα σε νυχτερινό κέντρο, οργανώνοντας εκεί ένα πάρτι, παρά τους κινδύνους που συνδέονται με τη διασπορά του νέου κοροναϊού, όπου μάλιστα οι συμμετέχοντες μεταμφιέστηκαν σε γιατρούς.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων DHA, οι 11 συλληφθέντες βαρύνονται με υποψίες ότι οργάνωσαν ή συμμετείχαν στη γιορτή, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη και τέθηκαν υπό κράτηση, προτού τους ανακρίνουν οι αρχές.

Οι 4 εξ αυτών, ανάμεσά τους ο ιδιοκτήτης της βίλας, παραπέμφθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με το DHA.

Έρευνα έχει ξεκινήσει σχετικά με την υιοθέτηση «συμπεριφοράς που αντιβαίνει τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό μολυσματικών ασθενειών», επιβεβαίωσε το κυβερνείο τη Κωνσταντινούπολης σε ένα δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν περισυλλέξει οι ερευνητές, τουλάχιστον 80 άνθρωποι παρέστησαν στο πάρτι, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νυχτερινά κέντρα και μπαρ έχουν κλείσει στην Τουρκία στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας Covid-19.

Μια νεαρή γυναίκα, που συμμετείχε στο πάρτι, τράβηξε βίντεο από τη γιορτή και το ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας αγανάκτηση στους χρήστες.

Σε ορισμένα από τα πλάνα, διακρίνονται οι παρευρισκόμενοι να έχουν μεταμφιεστεί σε γιατρούς, φορώντας ιατρικές ρόμπες και γάντια, ενώ χορεύουν στους ρυθμούς της ηλεκτρονικής μουσικής.

Ο ένας από τους φερόμενους διοργανωτές του πάρτι είπε ότι «νιώθει ενοχές», προσθέτοντας ότι είχε πιει πολύ, όπως προκύπτει από τα αποσπάσματα της ανακριτικής διαδικασίας, που έδωσε στη δημοσιότητα το DHA.

«Στην αρχή, θέλαμε να κάνουμε ένα μπάρμπεκιου. Έστειλα μηνύματα σε γνωστούς (...). Κόσμος ήρθε και το αλκοόλ έρεε. Βάλαμε μουσική και ο κόσμος χόρευε έως τις 4 το πρωί», αφηγήθηκε.

Αν και η καραντίνα δεν είναι υποχρεωτική στη χώρα, παρά μόνο για τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα, οι τουρκικές αρχές συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και να μένουν στα σπίτια τους, όσο γίνεται.

Η Τουρκία καταμετρά περισσότερα από 9.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 131 θανάτους, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό