Κορονοϊός στη Βρετανία: «Δοκιμάστε τις αντοχές της σχέσης σας»

Κορονοϊός στη Βρετανία: «Δοκιμάστε τις αντοχές της σχέσης σας»

Η συμβουλή μίας εκ των κορυφαίων γιατρών της χώρας προς τα ζευγάρια που δεν συγκατοικούν

Καθώς οι Βρετανοί προσπαθούν να προσαρμοστούν στην καραντίνα, μία από τις κορυφαίες γιατρούς της χώρας θέλει να δώσει μια συμβουλή στα ζευγάρια που δεν συγκατοικούν: τώρα ίσως να είναι η στιγμή να δοκιμάσετε τις αντοχές της σχέσης σας.

«Σίγουρα, θα ξεκινήσω μια νέα καριέρα εδώ, στη συμβουλευτική σχέσεων» είπε η Τζένι Χάρις, αναπληρώτρια επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών για την Αγγλία, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί καθημερινά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συμβουλή της βρετανικής κυβέρνησης βασίζεται στο γεγονός ότι εάν ένας άνθρωπος σε ένα νοικοκυριό νοσήσει από τον ιό και οι άλλοι είναι επίσης πιθανό να ασθενήσουν, εξήγησε η ίδια, κάτι που σημαίνει ότι τα ζευγάρια που δεν ζουν μαζί θα πρέπει να μείνουν χώρια, ειδάλλως κινδυνεύουν να διασπείρουν τον νέο κοροναϊό.

«Η εναλλακτική θα μπορούσε να είναι ότι για ένα σημαντικό διάστημα θα πρέπει απλά να τεστάρουν την αντοχή της σχέσης τους... τεστάρετε προσεκτικά τη δύναμη των συναισθημάτων» σας, συμπλήρωσε η Χάρις.

«Μείνετε στο σπίτι σας είτε μαζί είτε χωριστά, όμως κάντε το έτσι, για το επόμενο διάστημα, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εργαζόμαστε όλοι προς την επίτευξη του στόχου μας».

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ πρόσθεσε: «Ορίστε: κάντε την επιλογή σας και επιμείνετε σε αυτήν».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό