Κορονοϊός: Σε καραντίνα ξενοδοχείο στην Πορτογαλία μετά το κρούσμα τουρίστα

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ξενοδοχείο στην Πορτογαλία μετά το κρούσμα τουρίστα

Οι τοπικές αρχές πιέζουν την εθνική κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορα

Παραθεριστές σε ξενοδοχείο στο πορτογαλικό νησί της Μαδέρα τέθηκαν σε απομόνωση αφού Ολλανδός πελάτης βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική κυβέρνηση.

Ο συγκεκριμένος πελάτης έφθασε την περασμένη Πέμπτη και διέμενε στο ξενοδοχείο Quinta do Sol στη Φουντσάλ, τη μεγαλύτερη πόλη της Μαδέρα.

«Όλοι χρειάζεται να γνωρίζουμε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη μεγάλη πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης Μιγκέλ Αλμπουκέρκε σε συνέντευξη Τύπου.

Αν και πρόκειται για το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στο νησί του Ατλαντικού Ωκεανού, η Πορτογαλία έχει 331 επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ τη Δευτέρα ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο ξενοδοχείο υπάρχουν περίπου 120 πελάτες. Χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες, υπάλληλοι του ξενοδοχείου δήλωσαν στο Reuters ότι τώρα ετοιμάζονται να παραδώσουν γεύματα στα δωμάτια των πελατών. Σε πλάνα που μεταδόθηκαν μέσα διαδικτύου φαίνονται αστυνομικοί να βρίσκονται έξω από το κτίριο.

«Σε αυτή τη νέα φάση, η (τοπική) κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα για να περιορίσει την επιδημία στη Μαδέρα», δήλωσε ο Αλμπουκέρκε, προσθέτοντας ότι θα ενημερώσουν τις πρεσβείες για την «επιτακτική ανάγκη» να επαναπατριστούν οι πολίτες τους που παραμένουν στο νησί.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο ότι όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στη Μαδέρα πρέπει να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα για τουλάχιστον 14 ημέρες για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Οι τοπικές αρχές πιέζουν την εθνική κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορα.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό