Κοροναϊός: Κλείνουν τα σχολεία, σταματούν τα μπαλέτα Μπαλσόι στη Μόσχα

Κοροναϊός: Κλείνουν τα σχολεία, σταματούν τα μπαλέτα Μπαλσόι στη Μόσχα

Απαγορεύονται όλες οι μαζικές συγκεντρώσεις έως τις 10 Απριλίου

O Δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, υπέγραψε σήμερα διάταγμα, βάσει του οποίου απαγορεύονται έως τις 10 Απριλίου όλες οι μαζικές συγκεντρώσεις.

Σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύονται οι συναθροίσεις πέραν των 50 ατόμων, ενώ σε εξωτερικούς χώρους απαγορεύονται οι συναθροίσεις ανεξαρτήτως του αριθμού των συγκεντρωθέντων. Η απαγόρευση αφορά όλες τις εκδηλώσεις πολιτιστικού ή αθλητικού χαρακτήρα, εκδηλώσεις σε εκθεσιακούς ψυχαγωγικούς η εκπαιδευτικούς χώρους, ενώ αναστέλλεται η δραστηριότητα διαφόρων κύκλων στους οποίους συμμετέχουν ηλικιωμένοι, στους οποίους συνιστάται να μην βγαίνουν απ’ το σπίτι τους.

Επίσης, στην Μόσχα με απόφαση των αρχών θα κλείσουν εξαιτίας του κοροναϊού από τις 21 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου τα σχολεία, τα αθλητικά σχολεία και οι σχολές επιμόρφωσης. Παράλληλα οι οδηγοί των επίγειων μέσων μαζική μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικά λεωφορεία) δεν θα πωλούν εισιτήρια στο επιβατικό κοινό, παρότι ένα ποσοστό μικρότερο του 1% αγοράζει εισιτήρια από τους οδηγούς.

Κλείνει το διάσημο θέατρο Μπαλσόι

Το δημοφιλές σε όλο τον κόσμο κρατικό θέατρο «Μπαλσόι» αναστέλλει όλες του τις παραστάσεις από αύριο 17 Μαρτίου έως τις 10 Απρίλιου εξαιτίας της κατάστασης που δημιουργεί η διάδοση του κορονοϊού. «Αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση, την οποία αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά. Από αύριο έως τις 10 Απριλίου αναβάλλουμε όλες τις παραστάσεις. Οι θεατές μπορούν να επιστρέψουν τα εισιτήρια τους και να πάρουν τα χρήματα τους, λόγω της έκτακτης κατάστασης», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του «Μπαλσόι» Βλαντίμιρ Ουρίν.

Ο Ουρίν δήλωσε, ότι η επιστροφή των εισιτηρίων θα οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην δημιουργηθούν ουρές. «Θα μεριμνήσουμε ώστε οι θεατές να μπορούν να επιστρέψουν τα εισιτήρια τους καθ’ όλη την διάρκεια της περιόδου αυτής και να πάρουν πίσω τα χρήματα τους, σε ώρες που εξυπηρετούν τους ίδιους», δήλωσε ο Ουρίν, διευκρινίζοντας ότι οι πρόβες στο θέατρο θα συνεχισθούν με βάση τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετοχών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...