Κορονοϊός: Πάνω από 3.000 νεκροί στην Κίνα – Περισσότερα από 7.000 κρούσματα στη Νότια Κορέα

Κορονοϊός: Πάνω από 3.000 νεκροί στην Κίνα – Περισσότερα από 7.000 κρούσματα στη Νότια Κορέα

Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στη Βουλγαρία

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός από τον κοροναϊό τόσο στην Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, όσο και στη Νότια Κορέα, η οποία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν τις μεγαλύτερες πληγές από τον ιό.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ότι το Σάββατο οι νεκροί έφτασαν τους 3.097, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται  σε 80.695, ενώ στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν άλλα 93 κρούσματα, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε 7.134.

Πάντως και στις δύο χώρες ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων έχει μειωθεί.

Παράλληλα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε πεζοναύτης από την Ουάσιγκτον που είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, ο οποίος σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ τέθηκε σε καραντίνα μαζί με την οικογένειά του.

Επιπλέον, άλλη μία ευρωπαϊκή χώρα προστέθηκε στις χώρες που έχουν προσβληθεί από τον ιό, καθώς η Βουλγαρία ανακοίνωσε τα δύο πρώτα κρούσματα στη χώρα.

Ο διευθυντής του κέντρου για τις λοιμώδεις νόσους, Τόντορ Κανταρντίεφ, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για έναν 27χρονο και μία 75χρονη, οι οποίοι δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει βρεθεί ο «ασθενής μηδέν».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό