Κορονοϊός: Σε επιφυλακή στην Γερμανία για πιθανή εξάπλωση του ιού

Κορονοϊός: Σε επιφυλακή στην Γερμανία για πιθανή εξάπλωση του ιού

Ο 47χρονος άνδρας που νοσηλεύεται σε καραντίνα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση

Για «νέα κατάσταση» σε ό,τι αφορά τον κοροναϊό Covid-19 έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στα νέα περιστατικά που διαπιστώθηκαν χθες και σήμερα στην Βάδη-Βυρτεμβέργη και στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στη Γερμανία.

«Μέχρι τώρα αρκούσε να απομονώσουμε το άτομο που είχε μολυνθεί και να εμποδίσουμε έτσι την εξάπλωση του ιού», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων. Σήμερα πραγματοποιείται στην Καγκελαρία σύσκεψη ειδικών από συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αποφασίσουν τα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση νέων αναγκών.

Στο μεταξύ ο 47χρονος άνδρας που νοσηλεύεται από χθες σε καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς, όπως γράφει η BILD, αντιμετώπιζε και προϋπάρχουσα νόσο. Θετική στον ιό βρέθηκε και η σύζυγός του, η οποία είναι νηπιαγωγός. Τα δύο παιδιά τους υποβάλλονται στις απαραίτητες εξετάσεις.

Το ζευγάρι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο δεν έχει ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, είχε κατά τις προηγούμενες ημέρες κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα. Ειδικά ο άνδρας είχε επισκεφθεί νοσοκομείο στο Χάινσμπεργκ, όπου ήρθε σε επαφή με 31 ασθενείς και 10 εργαζόμενους. Όλοι βρίσκονται ήδη είτε σε περιορισμό στο σπίτι τους είτε στο νοσοκομείο, ενώ μία νοσηλεύτρια παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα. Σε εξετάσεις υποβάλλεται πλέον και το δικό της περιβάλλον.

Οι τοπικές αρχές στο Χάινσμπεργκ αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, το δημοτικό κολυμβητήριο και η βιβλιοθήκη. Το Δημαρχείο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό τουλάχιστον έως την Δευτέρα.

Την ίδια ώρα στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Κόμπλεντς με ύποπτα συμπτώματα νοσηλεύεται στρατιώτης, ο οποίος μάλιστα υπηρετεί στην μονάδα που διαχειρίζεται τα κυβερνητικά αεροσκάφη. Ύποπτο περιστατικό έχει εντοπιστυεί και στο Λεβερκούζεν, όπου μια γυναίκα με συμπτώματα του ιού νοσηλεύεται σε καραντίνα και υποβάλλεται σε εξετάσεις.