Πώς ο κορονοϊός διαταρράσσει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες παγκοσμίως

Πώς ο κορονοϊός διαταρράσσει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες παγκοσμίως

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση του ΟΗΕ

Η διακοπή των πτήσεων από και προς την Κίνα, λόγω του νέου κοροναϊού (Covid-19), έχει επηρεάσει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, όπως διαπίστωσε σήμερα η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση (UPU).

«Η επιδημία προκάλεσε την αναστολή των πτήσεων, η οποία διαταράσσει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες», ανέφερε ο διεθνής οργανισμός που εδρεύει στην Ελβετία και υπάγεται στον ΟΗΕ. Η UPU «παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση και συνεργάζεται στενά με τα ταχυδρομεία, για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε, αν υπάρχει προηγούμενο, ένας εκπρόσωπος της Ένωσης υπενθύμισε τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί το 2010, λόγω της ενεργοποίησης ενός ηφαιστείου στην Ισλανδία. Εξήγησε επίσης, ότι έχει επηρεαστεί και το διαδικτυακό εμπόριο.

Τα ελβετικά ταχυδρομεία (Swiss Post) ανακοίνωσαν σήμερα, ότι σταματούν να δέχονται επιστολές ή δέματα με προορισμό την Κίνα. Είχαν προηγηθεί ταχυδρομικές υπηρεσίες άλλων χωρών (Δανία, Ρουμανία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ισπανία κ.α.), που ενημέρωσαν την UPU, ότι θα διακόψουν τις παραδόσεις. Νωρίτερα, τα αμερικανικά ταχυδρομεία έκαναν γνωστό, ότι δεν θα αναλαμβάνουν πλέον δέματα, που έχουν περάσει από την Κίνα.

Τα κινεζικά ταχυδρομεία πάντως, σε μια ενημέρωση προς τα μέλη της UPU, διαβεβαίωσαν ότι δεν είναι επικίνδυνο να χειρίζονται δέματα και επιστολές από την Κίνα, δεδομένου ότι ο κοροναϊός «δεν επιζεί για μεγάλο διάστημα στα αντικείμενα». Εξήγησαν επίσης, ότι έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, όπως η απολύμανση των ταχυδρομικών γραφείων ενώ τα δέματα και οι επιστολές δεν έρχονται σε άμεση επαφή με ανθρώπους.

Η UPU έχει 192 χώρες μέλη και συνιστά τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό στον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών.