Ο Ερντογάν καλεί εκτάκτως τον Πούτιν για την κατάσταση στην Ιντλίμπ

Ο Ερντογάν καλεί εκτάκτως τον Πούτιν για την κατάσταση στην Ιντλίμπ

Η Άγκυρα επιδιώκει τη μεσολάβηση της Μόσχας για να σταματήσουν οι επιθέσεις των συριακών δυνάμεων

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με σκοπό να συζητήσουν την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του για την κατάσταση στο Ιντλίμπ. «Οι εγγυητές της ανακωχής στην Συρία, η Ρωσία και το Ιράν, πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις του καθεστώτος. Ο Ερντογάν και ο Πούτιν θα έχουν τηλεφωνική συνομιλία» δήλωσε ο Τσαβούσογλου, χωρίς να προσδιορίσει πότε θα γίνει και με τίνος πρωτοβουλία η τηλεφωνική συνομιλία.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε, ότι η Άγκυρα «τηρεί πάντα όλες τις δεσμεύσεις που υπογράφει». «Δεδομένης της κατάστασης, με τις επιθέσεις στην Ιντλίμπ, συνεχίζουμε τις επαφές με τους εταίρους μας από την Ρωσία. Αφίχθη στην χώρα μας ρωσική αντιπροσωπεία, για να συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα. Ας γνωρίζουν οι πάντες, ότι δεν θα αφήσουμε επ' ουδενί χωρίς απάντηση τον θάνατο των στρατιωτών μας στη Συρία», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...