Αεροπλάνο κόπηκε στα τρία κατά την προσγείωσή του στην Κωνσταντινούπολη – Βίντεο ντοκουμέντο

Αεροπλάνο κόπηκε στα τρία κατά την προσγείωσή του στην Κωνσταντινούπολη – Βίντεο ντοκουμέντο

Τουλάχιστον 120 τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία

Αεροπλάνο της τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας Pegasus Airlines, που είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης, βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και συνετρίβη σήμερα το απόγευμα.

Το αεροπλάνο κόπηκε σε τρία κομμάτια, έπειτα από την ανώμαλη προσγείωση. Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος. Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του.

Τουλάχιστον 120 άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στα νοσοκομεία, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 177 επιβάτες, ανάμεσά τους και 12 παιδιά και εξαμελές πλήρωμα. Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter, ότι ομάδες διάσωσης επιχείρησαν στο σημείο, για να απομακρύνουν επιβάτες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στα συντρίμια.

Το Boeing 737 φαίνεται πως βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, που έπληττε την περιοχή εκείνη την ώρα, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία. Το τηλεοπτικό δίκτυο DHA μετέδωσε βίντεο ντοκουμέντο από την προσγείωση, όπου φαίνεται το αεροπλάνο να αναπηδά στον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας των σφοδρών ανέμων και να καταλήγει στο σκάμα στο τέλος του διαδρόμου.


Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία Pegasus, απλώς επιβεβαίωσε, ότι το αεροσκάφος της βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης μετά την προσγείωση και ότι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί.

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Το αεροσκάφος βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, που έπλητε εκείνη την ώρα την περιοχή. Το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen έχει κλείσει προσωρινά και όλα τα αεροσκάφη ανακατευθύνονται προς το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.