Τρίτος νεκρός σε ισάριθμες μέρες από τις βίαιες ταραχές στη Χιλή

Τρίτος νεκρός σε ισάριθμες μέρες από τις βίαιες ταραχές στη Χιλή

Αιτία θανάτου θεωρείται «η ασφυξία από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα»

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από ασφυξία σε ένα σουπερμάρκετ σήμερα στη Χιλή, όπου η κοινωνική αγανάκτηση κι η βίαια εκδήλωσή της εξακολουθεί να συνταράσσει τη χώρα, πάνω από τρεις μήνες μετά την έξαρση της λαϊκής αγανάκτησης για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Πρόκειται για τον τρίτο νεκρό σε ισάριθμες ημέρες.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, μία ομάδα ταραξιών κατέστρεψε και λεηλάτησε ένα σουπερμάρκετ στο προάστιο Σαν Ραμόν, μία λαϊκή ζώνη στα νότια της μείζονος πρωτευούσης του Σαντιάγο. Οι πυροσβέστες εντόπισαν τη σορό ενός άνδρα, ενώ κατόρθωσαν να σώσουν από τις φλόγες άλλα δύο πρόσωπα.

Πρόκειται «για έναν άνδρα 30-40 ετών» και ως αιτία θανάτου του θεωρείται «η ασφυξία από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα», ανακοίνωσε σήμερα το σώμα στα τοπικά μέσα.

Άλλο ένα σουπερμάρκετ λεηλατήθηκε επίσης σε επεισόδια, ενώ η αστυνομία προέβη σε 16 συλλήψεις, με τις πυρκαγιές στα οδοφράγματα να είναι ορατά σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας.

Τα βίαια επεισόδια κι οι λεηλασίες γνωρίζουν μια νέα έξαρση, έπειτα από αρκετές εβδομάδες σχετικού κατευνασμού των πνευμάτων με τις κινητοποιήσεις να είχαν περιορισθεί σε απλές διαδηλώσεις και πορείες, που συχνά εκτροχιάζονταν σε κάποιες αψιμαχίες, κάθε Παρασκευή στο κέντρο του Σαντιάγο.

Περίπου 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της κρίσης στη Χιλή, ενώ πολλές χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματισθεί, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά, από τις επιχειρήσεις καταστολής των διαδηλώσεων.