Βρετανίδα ζούσε τρώγοντας μόνο λουκάνικα και παγωτά

Βρετανίδα ζούσε τρώγοντας μόνο λουκάνικα και παγωτά

Χάρη στην υπνοθεραπεία μπόρεσε να αντιμετωπίσει την διατροφική διαταραχή από την οποία έπασχε από παιδί

Για πολλά χρόνια, η Courtney Baxter από το Lincolnshire τρεφόταν αποκλειστικά και μόνο με λουκάνικα και παγωτά, ακόμα και κατά τις εορταστικές ημέρες του χρόνου.

Είχε διαγνωστεί με μία όχι και τόσο συχνή επιλεκτική διατροφική διαταραχή (selective eating disorder-SED), μία πάθηση κατά την οποία κάποιος έχει έλλειψη ενδιαφέροντος για τα τρόφιμα και αρνείται να δοκιμάσει διαφορετικά φαγητά.

Η 22χρονη Βρετανίδα, μετά από πολλές προσπάθειες να βρει θεραπεία, κατέφυγε στην ύπνωση, κάτι που τελικά την βοήθησε να ξεπεράσει την πάθηση και πλέον να μπορεί να κάθεται στο γιορτινό τραπέζι με την οικογένειά της και να απολαμβάνει τις παραδοσιακές λιχουδιές.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Metro.co.uk, η Courtney περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας: «Ζούσα έναν εφιάλτη. Δεν μπορούσα να πάω ούτε σε παιδικά πάρτυ γιατί δεν μπορούσα να φάω οτιδήποτε πέρα από λουκάνικα και παγωτά. Οι γιατροί μου έλεγαν ότι μεγαλώνοντας, θα το ξεπεράσω, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.»


Πριν τα 21α γενέθλιά της, η μητέρα της Courtney άκουσε για ένα αγόρι που αντιμετώπιζε παρόμοια πάθηση, ότι κατέφυγε στην υπνοθεραπεία. Η Courtney δεν είχε τίποτα να χάσει, έκλεισε αμέσως ραντεβού με τον David Kilmurry και ξεκίνησε τις συνεδρίες.

«Στην αρχή επισκεπτόμασταν μαγαζιά με φαγητό, κοίταζα τα πιάτα και μετά επιστρέφαμε για υπνοθεραπεία 10-15 λεπτών. Καθώς μου μιλούσε χωρίς να καταλαβαίνω, κάποια στιγμή μου πρόσφερε ένα πιάτο με φρούτα. Ο φόβος μου είχε φύγει, δοκίμασα χωρίς πίεση και ένιωσα ότι όλα είχαν αλλάξει», διηγείται η Courtney.

Όσο προχωρούσαν οι συνεδρίες, αυξάνονταν και τα είδη φαγητού που δοκίμαζε μέχρι που πέρασε ένας μήνας και η διατροφή της βρισκόταν πλέον στα φυσιολογικά επίπεδα. Τα περσινά Χριστούγεννα ήταν η στιγμή που περίμενε με αγωνία. Κάθισε στο ίδιο τραπέζι και γευμάτισε με τους δικούς της, απολαμβάνοντας τη γαλοπούλα, τον πουρέ, τις πατάτες και όλα τα παραδοσιακά εδέσματα.

Πλέον η 22χρονη μπορεί να πηγαίνει έξω για φαγητό με τον σύντροφό της, όπως όλα τα ζευγάρια…