Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου: Τραγικός θάνατος για 13 ανθρώπους

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου: Τραγικός θάνατος για 13 ανθρώπους

Mετά την έκρηξη η αστυνομία άνοιξε πυρ

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι (σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, 20 κατά το Γαλλικό Πρακτορείο) βρήκαν τον θάνατο από ισχυρή έκρηξη, που οφείλετο σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, σε φυλάκιο ελέγχου σε πολυσύχναστο προάστιο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου στη Σομαλία, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την ισχυρή έκρηξη στο φυλάκιο Εξ-Κοντρόλ, ο δήμαρχος του Μογκαντίσου Ομάρ Μουχαμούντ επιβεβαίωσε πως πάνω από 90 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, στην πλειονότητά τους μαθητές.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters από το νοσοκομείο Μεντίνα, επιβεβαίωσε πως τα ασθενοφόρα μεταφέρουν δεκάδες τραυματίες. Οι αρχές έχουν διατάξει τις νοσοκομειακές πηγές να μην αναφέρουν το παραμικρό στοιχείο για τον αριθμό των απωλειών, ενώ και η αστυνομία δεν έχει θελήσει να δώσει κάποιον απολογισμό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά την έκρηξη η αστυνομία άνοιξε πυρ, αποτρέποντας πολλούς πολίτες να προστρέξουν για βοήθεια στη σκηνή της έκρηξης.

Μέχρι στιγμής καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη, όμως συχνές είναι οι παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.

(Φωτογραφία αρχείου)

Παρακαλούμε περιμένετε ...