Τα Χριστούγεννα, η περίοδος που αυξάνονται τα ποσοστά απιστίας

Τα Χριστούγεννα, η περίοδος που αυξάνονται τα ποσοστά απιστίας

Έρευνα στη Βρετανία καταδεικνύει γιατί επιλέγονται αυτές οι ημέρες για ερωτικές...παρασπονδίες

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο δημοφιλής περίοδος για απιστία; Έτσι τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία έρευνας στη Βρετανία με τους ερωτηθέντες στο illicit encounters, τον κορυφαίο ιστότοπο γνωριμίας για παντρεμένους στη χώρα, να αποδεικνύουν ότι τις γιορτές των Χριστουγέννων προχωρούν σε πράξεις απιστίας προς τον/την σύντροφό τους, με τις καλοκαιρινές διακοπές να έπονται και την Πρωτοχρονιά στην τρίτη θέση.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.000 άτομα και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο/η ένας/μία στους τρεις, κάνουν…παρασπονδίες τις ημέρες των Χριστουγέννων, οπότε ας δούμε τι είναι αυτό που τους ωθεί σε κάτι τέτοιο, ειδικά μία περίοδο που θεωρείται αφιερωμένη στην οικογένεια.

Φταίει το αλκοόλ και...ο ενθουσιασμός

Τα 2/3 απάντησαν ότι ήταν άπιστοι επειδή κατανάλωσαν πολύ αλκοόλ και τα πράγματα ξέφυγαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων πάρτυ.

Ως προς το φύλο, τα στοιχεία δείχνουν ελαφρά επικράτηση γυναικών (35%) έναντι των ανδρών (31%) μεταξύ εκείνων που απάτησαν τον/ην σύντροφό τους τα Χριστούγεννα.

Επίσης, λιγότεροι από το 1/3 (32%) απάντησαν ότι μετάνιωσαν για την πράξη τους, το οποίο δείχνει ότι οι περισσότεροι μάλλον…θα το ξαναδοκίμαζαν.

Οι περισσότερες περιπτώσεις, συνεχίζει η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο msn.com, έχουν καταγραφεί την περίοδο τριών εβδομάδων μεταξύ  3ης Δεκεμβρίου και παραμονής Χριστουγέννων, το διάστημα δηλαδή που γίνονται τα εταιρικά πάρτι για τις γιορτές, λίγο πριν ο καθένας εγκατασταθεί στο σπίτι με την οικογένειά του για να περάσει τις ημέρες αυτές.

Πειρασμός τα εταιρικά πάρτι

Συγκεκριμένα, το 85% των ερωτηθέντων δείχνει πιο «ενθουσιασμένο» ενόψει εορτών και με μεγαλύτερη επιθυμία για ξέφρενα πάρτι με φίλους και συναδέλφους, πριν ξεκινήσουν οι γιορτές.

Υπάρχει δε και ένα ποσοστό 74% που απαντούν ότι απάτησαν με συνάδελφό τους κατά την προετοιμασία κιόλας τέτοιων εταιρικών πάρτι! Οι επτά στους δέκα απέκρυψαν τη σχέση τους από τους/τις συναδέλφους τους ενώ ένα 29% δεν το κράτησαν μυστικό, κυρίως επειδή…μέθυσαν.

Αξιοσημείωτο επίσης, ότι μόλις μία στις δέκα (11%) απιστίες, αποκαλύφθηκαν από τον/ην προδομένο σύντροφο, γεγονός που δείχνει ότι τα «ατοπήματα» εκείνης της περιόδου περνάνε απαρατήρητα!

Ο Christian Grant, εκπρόσωπος του IllicitEncounters.com δηλώνει: «Να έχετε το νου σας την περίοδο των Χριστουγέννων, γιατί είναι επικίνδυνη για τις σχέσεις.»