Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν τη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν τη Λωρίδα της Γάζας

Έπληξαν για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες στόχους της Χαμάς

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης πλήγματα εναντίον εγκαταστάσεων της ισλαμιστικής παράταξης Χαμάς για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες έπειτα από την εκτόξευση άλλης μιας ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας, γνωστοποίησε το γενικό επιτελείο.

Η ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τον παλαιστινιακό θύλακα χθες, έπειτα από μία εκτόξευση το προηγούμενο βράδυ. «Σε αντίποινα, λίγη ώρα αργότερα, ένα [ισραηλινό] αεροσκάφος στοχοθέτησε υπόγεια εγκατάσταση κι έναν ναυτικό στόχο της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, καθώς κι ένα στρατιωτικό συγκρότημα» στο βόρειο τμήμα της περιοχής, ανέφερε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Πηγή προσκείμενη στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι επλήγησαν τουλάχιστον τρεις εγκαταστάσεις της Χαμάς που υπέστησαν ζημιές.

Καμία από τις δύο πλευρές δεν έκανε λόγο για θύματα σε αυτό το στάδιο.

Η Χαμάς ελέγχει τη Γάζα από το 2007 και το Ισραήλ χαρακτηρίζει το ισλαμιστικό κίνημα υπεύθυνο για όλες τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τον θύλακα, αν και οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βάζουν επίσης στο στόχαστρο και άλλα ένοπλα παλαιστινιακά κινήματα.