Αυτά είναι τα μίνι drone καμικάζι νέας γενιάς που ετοιμάζει η Τουρκία

Αυτά είναι τα μίνι drone καμικάζι νέας γενιάς που ετοιμάζει η Τουρκία

Δείτε το βίντεο

Ένα ακόμα οπλικό σύστημα είναι στα πρόθυρα ένταξής του στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Πρόκειται για 356 μίνι drone καμικάζι Kargu-2 που ετοιμάζει η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Το γνωστοποίησε με σχετική ανάρτηση στο twitter ο διευθυντής της αρμόδιας κρατικής διεύθυνσης της γειτονικής χώρας Ισμαήλ Ντεμίρ.

Ο Ντεμίρ συνόδευσε το σχετικό βίντεο με την εξής δήλωση: «Αναπτύσσουμε τα δικά μας μίνι drone καμικάζι, ένα από τα σημαντικά στοιχεία της μάχης κατά της τρομοκρατίας. 357 θα παραδοθούν σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπογράψαμε με διευρυμένη περίοδο λειτουργίας, επιχειρησιακό ύψος και αυτονομία, χαμηλό θόρυβο και ανεπτυγμένο αλγόριθμο εντοπισμού στόχων».

Στο γεγονός αναφέρθηκε και η Daily Sabah την Κυριακή τονίζοντας πως η πρώτη έκδοση των ελικοφόρων καμικάζι μινι drone Kargu είναι επίσης γνωστά ως «οι νέοι στρατιώτες της Τουρκίας στον αέρα».

Τα KARGU-2, που αναμένεται να είναι πιο αποτελεσματικά από την προηγούμενη έκδοση κατασκευάστηκαν με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε στο πεδίο της μάχης.

Θα έχουν την δυνατότητα να μπαίνουν σε κτίρια και σπηλιές όπου θα εντοπίζουν και θα εξοντώνουν απειλές.

Θα μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα ή με τηλεχειρισμό, ημέρα και νύχτα. Η τουρκική διεύθυνση αμυντικής βιομηχανίας, αναφέρει η daily Sabah, εργάζεται στην βελτίωση των καμικάζι drones ώστε να τα κάνει ικανά να επιτίθενται σε πολλαπλούς στόχους με την χρήση τεχνιτής νοημοσύνης και της τακτικής των σμηνών.