Αυτά τα χάπια μικραίνουν τον εγκέφαλό μας και πόσο σοβαρό είναι αυτό

Αυτά τα χάπια μικραίνουν τον εγκέφαλό μας και πόσο σοβαρό είναι αυτό

Τι υποστηρίζει νέα μελέτη

Νέα επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά παρουσιάζουν μικρότερο όγκο σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου!

Η σχετική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ακτινολογικής Εταιρείας της Βόρειας Αμερικής περιελάμβανε 50 υγιείς γυναίκες, οι 21 από τις οποίες λάμβαναν αντισυλληπτικά χάπια.

Μετά από σειρά εξετάσεων οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσες λάμβαναν αντισυλληπτικά είχαν σημαντικά μικρότερο υποθάλαμο σε σχέση με εκείνες που δεν έπαιρναν τέτοιου είδους χάπια, όπως αναφέρει το insider.com

«Η αρχική αυτή μελέτη συσχετίζει τη χρήση των αντισυλληπτικών και του μεγέθους του υποθαλάμου και θα χρειαστεί παραιτέρω διερεύνηση των επιπτώσεων των χαπιών αυτών στη δομή του εγκεφάλου και τις ενδεχόμενες συνέπειές τους στην εγκεφαλική λειτουργία», αναφέρει ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Michael Lipton, καθηγητής ακτινολογίας στο Ιατρικό Κολέγιο Albert Einstein.

Ανεξάρτητοι ερευνητές σημειώνουν, επιπλέον, ότι ακόμα και να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα της παρούσας μελέτης, αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια, καθώς ο αυξημένος ή μειωμένος όγκος του υποθαλάμου δεν υποδεικνύει κατ’ ανάγκην κάτι κακό.