Στο «καναβάτσο» η Τουρκία, προσπαθεί να πείσει πως είναι καλό μέλος του ΝΑΤΟ

Στο «καναβάτσο» η Τουρκία, προσπαθεί να πείσει πως είναι καλό μέλος του ΝΑΤΟ

Μέσα σε λίγες ώρες το συνήθως φειδωλό τουρκικό υπουργείο γέμισε με σχετικές αναρτήσεις το twitter

Με την πλάτη στον τοίχο φαίνεται πως νοιώθει το στρατιωτικό κατεστημένο στη Τουρκία και για αυτό προσπαθεί να δείξει πως είναι μέσα στην συμμαχία του ΝΑΤΟ, το πλέον περιζήτητο μέλος.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Είναι χαρακτηριστικό πως το συνήθως φειδωλό τουρκικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε μέσα σε λιγότερες από 12 ώρες με μια αλληλουχία αναρτήσεων για δραστηριότητες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο με δυνάμεις του ΝΑΤΟ αλλά και ξεχωριστά με συμμαχικές μονάδες όπως μια ιταλική φρεγάτα και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν».

Προκειμένου δε να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στους σχεδιασμούς της εμφανίζει ανάμεσα στις κοινές δραστηριότητες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού κοινές ασκήσεις με πλοία της συμμαχίας παράλληλα με τις περιπολίες γύρω από τα πλωτά γεωτρύπανα.

Η αλυσίδα αυτή ξεκίνησε με μια ανάρτηση την Κυριακή στην οποία γινόταν αναφορά στην εθιμοτυπική επίσκεψη των κυβερνητών της Τουρκικής, Ισπανικής, Καναδικής και Ελληνικής φρεγάτας στο πλαίσιο της Μόνιμης ΝΑΤΟικής Δύναμης Μεσογείου στο λιμάνι της Μερσίνας.