Τι πήρε ο Ερντογάν και ενέκρινε το αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τη Βαλτική

Τι πήρε ο Ερντογάν και ενέκρινε το αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τη Βαλτική

Γιατί ήρε την απειλή του βέτο παρά το ότι δεν συζητήθηκε το θέμα των Κούρδων της Συρίας

Η Τουρκία ενέκρινε το αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, αφού ορισμένοι σύμμαχοι ζήτησαν υποστήριξη, δήλωσε σύμφωνα με το NTV ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι σύμμαχοι δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την Αγκυρα στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας.

Το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα, ότι η Τουρκία αρνείται να υποστηρίξει το αμυντικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις Βαλτικές χώρες και την Πολωνία, μέχρι οι σύμμαχοι να δώσουν την υποστήριξή τους στις επιχειρήσεις της Αγκυρας κατά των δυνάμεων των YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) στην Συρία, έπειτα από την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποσύρει την υποστήριξή της για την συμμετοχή της Τουρκίας σε χωριστό αμυντικό σχέδιο, αναφέρει το Reuters.

Ο Ερντογάν δήλωσε πριν από την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, ότι η Άγκυρα θα μπλοκάρει το νατοϊκό αμυντικό σχέδιο, μέχρι οι σύμμαχοι να αναγνωρίσουν ως τρομοκρατικές τις οργανώσεις, που πολεμά η Τουρκία. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής, ότι οι σύμμαχοι δεν συζήτησαν το θέμα των YPG και ότι η Τουρκία ήρε το βέτο της προς το νατοϊκό αμυντικό σχέδιο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την σύνοδο κορυφής, όπου οι ηγέτες της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας, είχαν χωριστές συνομιλίες με θέμα την Συρία, ο Ερντογάν δήλωσε, ότι οι τέσσερις ηγέτες θα συναντηθούν και πάλι στην Κωνσταντινούπολη τον Φεβρουάριο και πρόσθεσε, ότι και οι τέσσερις ηγέτες συμφώνησαν, να έχουν συνομιλίες τουλάχιστον άπαξ ετησίως στο εξής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...