Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι Έλληνες διασώστες ανασύρουν εγκλωβισμένο

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι Έλληνες διασώστες ανασύρουν εγκλωβισμένο

Έντι Ράμα προς ΕΜΑΚ: Είστε ήρωες, σας ευχαριστώ

Στην Αλβανία παραμένουν οι Έλληνες πυροσβέστες που βοηθούν στην επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων στα συντρίμμια από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η ελληνική αποστολή διάσωσης έχει προκαλέσει γενικό θαυμασμό, ενώ ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, που παρακολούθησε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της ΕΜΑΚ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του.

Η στιγμή της διάσωσης αποτυπώνεται καρέ καρέ στο βίντεο ντοκουμέντο, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ έσκαβαν υπομονετικά για ώρες το τούνελ, ώστε να φτάσουν στην εγκλωβισμένη γυναίκα. Με λεπτούς χειρισμούς κατάφεραν να την βγάλουν πάλι στο φως με ασφάλεια.

Η 45χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τιράνων και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ρίγη συγκίνησης και στο Δυρράχιο για τους άνδρες της ΕΜΑΚ

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν οι Έλληνες διασώστες και στο Δυρράχιο, όπου την επιχείρηση ανέλαβε η 5η ΕΜΑΚ από τα Γιάννενα.

Όλοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα, ανάμεσά τους και ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα. Οι Έλληνες πυροσβέστες κατάφεραν να βγάλουν σώο από τα συντρίμμια έναν 24χρονο, που ήταν καταπλακωμένος για 19 ώρες.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, αφυδατωμένος και με τα πνευμόνια του γεμάτα σκόνη.

Ράμα σε Έλληνες διασώστες: «Σας ευχαριστώ, είστε ήρωες»

Την ευγνωμοσύνη του προς τους Έλληνες πυροσβέστες εξέφρασε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.

Ωστόσο, οι Έλληνες πυροσβέστες ανέσυραν και άλλους τρεις ανθρώπους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή, ενώ την ίδια στιγμή εκφράζονται φόβοι για άλλα πέντε εγκλωβισμένα άτομα.

Δείτε το βίντεο στο 16: 32: