Μαρτυρία-σοκ γυναίκας μέλους του ISIS για τα βασανιστήρια στη Ράκα της Συρίας

Μαρτυρία-σοκ γυναίκας μέλους του ISIS για τα βασανιστήρια στη Ράκα της Συρίας

Περιέγραψε με τρομακτικές λεπτομέρειες τα όσα διέπρατταν σε βάρος γυναικών

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη ζωή των γυναικών που έζησαν στο αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους, αποκάλυψε μία «νύφη της Τζιχάντ», σε συνέντευξή της στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, την οποία αναδημοσίευσε η Daily Mail.

Η γυναίκα, η οποία αποκαλείται Αΐσα, ζούσε στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, τη Ράκα στη Συρία και αποκάλυψε, ότι δεν ήταν λίγες οι γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, τις οποίες έσερναν στο Αστυνομικό Τμήμα ως κατηγορούμενες για απρεπή ενδυμασία και τις βασάνιζαν, με αποτέλεσμα να αποβάλλουν.

Η ίδια όπως παραδέχεται, μετά τον θάνατο του συζύγου της εντάχθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις του ISIS και της ανατέθηκε να περιπολεί στους δρόμους, να συλλαμβάνει όσες παραβίαζαν την σαρία και να τις πηγαίνει για μαστίγωμα. Πριν ξεκινήσει, πέρασε έναν κύκλο σεμιναρίων, όπως είπε, που περιελάμβαναν ξυλοδαρμούς και ποινές για όσους δεν ήξεραν με επάρκεια το Κοράνι.

Μετά την εκπαίδευση, εντάχθηκε σε μια ομάδα δέκα γυναικών. Οι τρεις περιπολούσαν στους δρόμους της Ράκκα με ένα φορτηγό, ενώ οι άλλες επτά παρέμεναν στο Αστυνομικό Τμήμα, για να βασανίσουν τους παραβάτες. «Πολλές από τις γυναίκες που συνελήφθησαν, ήταν έγκυες και υπέστησαν αποβολές», δήλωσε η Αΐσα.

«Η χειρότερη μου εμπειρία ήταν, όταν συνελήφθη μια γυναίκα, που δεν φορούσε niqab» είπε στο Al Jazeera. Όπως αποκάλυψε η Αΐσα «αποδείχθηκε, ότι ήταν μουγγή. Δεν μπορούσε να μιλήσει. Βασανίστηκε. Ένιωσα ιδιαίτερα άσχημα γι' αυτήν. Ανακάλυψαν ότι ήταν μουγγή, ενώ την βασάνιζαν».

Σοκ προκαλεί και η περιγραφή της, για μία ετοιμόγενη γυναίκα, την οποία συνέλαβαν στο δρόμο προς το νοσοκομείο, επειδή δεν είχε καλύψει τα μάτια της, όπως προβλέπει η σαρία και η οποία γέννησε στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ την βασάνιζαν. Μία άλλη γυναίκα συνελήφθη, επειδή είχε βάψει τα νύχια της. Όπως λέει, οι βασανιστές της έβγαλαν τα νύχια με μια πένσα.

Επίσης, η τρομοκρατική οργάνωση είχε βάλει μία γυναίκα, να κατασκοπεύει όσες υπηρετούσαν στις αστυνομικές δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους και να καταγγέλλει στην διοίκηση, κάθε κρούσμα χαλαρότητας που η ίδια έκρινε, ότι υπήρχε. Έτσι, όπως είπε, και η ίδια ήταν αναγκασμένη να βασανίζει άλλες γυναίκες.

Ακόμη, κατήγγειλε την υποκρισία του Ισλαμικού Κράτους, λέγοντας ότι «οι γυναίκες που ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους, απαγόρευαν σε όλους να καπνίζουν, αλλά οι ίδιες καπνίζουν. Απαγόρευαν το αλκοόλ, αλλά οι ίδιες πίνανε. Ήταν εντάξει γι' αυτές, αλλά αμαρτία για όλους τους άλλους».

Η Αΐσα εγκατέλειψε την Ράκα με τα παιδιά της, όταν ξεκίνησαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.