Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία μαμούθ στη Γερμανία, με λεία κοσμήματα αξίας 1 δισ. ευρώ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία μαμούθ στη Γερμανία, με λεία κοσμήματα αξίας 1 δισ. ευρώ

Οι εισβολείς έκοψαν την ηλεκτροδότηση του μουσείου 

Κλέφτες άρπαξαν κοσμήματα και άλλους θησαυρούς αξίας έως ενός δισ. ευρώ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από ανατολικογερμανικό μουσείο, όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα Bild.

Οι εισβολείς έκοψαν την ηλεκτροδότηση του μουσείου Gruenes Gewoelbe (Πράσινος Θόλος) στη Δρέσδη, το οποίο στεγάζει μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη συλλογές κοσμημάτων και βασιλικού πλούτου, αναφέρει η εφημερίδα χωρίς να κάνει γνωστή την πηγή της.

Τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι κλέφτες σπάνε το μουσείο Πράσινος Θόλος στη Δρέσδη και αρπάζουν κοσμήματα απίστευτης αξίας.

Η αξία των κοσμημάτων που εκλάπησαν εκτιμάται ότι φτάνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι διαρρήκτες έκλεισαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο μουσείο προτού εισβάλλουν στον χώρο μέσα από ένα παράθυρο και κλέψουν κοσμήματα, διαμάντια και πολύτιμους λίθους.

Η κλοπή είναι ένα πλήγμα για ολόκληρο το κρατίδιο, δήλωσε ο Μίχαελ Κρέτσμερ, επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου της Σαξονίας.

«Τα έργα στον Πράσινο Θόλο και το Παλάτι δημιουργήθηκαν από τον λαό της Σαξονίας με σκληρή δουλειά πολλών αιώνων», δήλωσε.