Συλλήψεις στο Μεξικό για τη σφαγή μελών της κοινότητας Μορμόνων

Συλλήψεις στο Μεξικό για τη σφαγή μελών της κοινότητας Μορμόνων

Σύμφωνα με τις Αρχές, τα θύματα βρέθηκαν ανάμεσα σε σύγκρουση αντιπάλων καρτέλ

Οι μεξικανικές αρχές συνέλαβαν αδιευκρίνιστο αριθμό υπόπτων για τη σφαγή τριών γυναικών και έξι παιδιών μιας κοινότητας Μορμόνων, την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ασφάλειας Αλφόνσο Ντουράσο.

«Έγιναν συλλήψεις, όμως δεν εξαρτάται από εμάς να δώσουμε πληροφορίες», είπε ο Ντουράσο μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πόλη του Μεξικού, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι γυναίκες και τα παιδιά είχαν διπλή υπηκοότητα Μεξικού και ΗΠΑ. Ήταν μέλη τριών οικογενειών μιας κοινότητας Μορμόνων που εγκαταστάθηκε στο βόρειο Μεξικό πριν από πολλές δεκαετίες. Όλοι τους εκτελέστηκαν σε έναν απομονωμένο χωματόδρομο στην Πολιτεία Σονόρα, πιθανότατα από μέλη των καρτέλ των ναρκωτικών που δρουν στην περιοχή. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα θύματα βρέθηκαν κατά λάθος εν μέσω μιας σύγκρουσης του πανίσχυρου Καρτέλ της Σιναλόα με το Καρτέλ Χουάρες.

Ωστόσο, μια εκπρόσωπος των τοπικών αρχών της Σονόρα, που ρωτήθηκε για τις συλλήψεις, είπε ότι «δεν έχει τέτοια πληροφορία».

Την Κυριακή, η κυβέρνηση του Μεξικού ανακοίνωσε ότι ζήτησε τη βοήθεια του FBI στις έρευνες που διεξάγει για την υπόθεση.