«Έκαψε» την εν διαστάσει σύζυγό του με θειικό οξύ

«Έκαψε» την εν διαστάσει σύζυγό του με θειικό οξύ

Ο 57χρονος Ελληνοκύπριος κρατείται ενώ η 40χρονη γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκε με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού 57χρονος Ελληνοκύπριος, που επιτέθηκε με θειικό οξύ εναντίον της 40χρονης εν διαστάσει συζύγου του στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα philenews.com, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, ο 57χρονος αμέσως μετά την επίθεση τηλεφώνησε ο ίδιος και ζήτησε ασθενοφόρο, λέγοντας ότι έκαψε τη γυναίκα του. Ο ύποπτος φέρεται να απειλούσε εδώ και μέρες την 40χρονη, ότι αν δεν επέστρεφε στο σπίτι τους, θα την έκαιγε. Μάλιστα, εδώ και μέρες είχε αγοράσει το θειικό οξύ και το είχε στην κατοχή του.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης, η γυναίκα μετά την επίθεση, τηλεφώνησε σε μία φίλη της, λέγοντάς της «με έκαψε, το είπε και το έκανε». Από την σκηνή εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία παραλήφθηκαν και θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις, όπως και τα ενδύματα και υποδήματα που φορούσε ο ύποπτος. Από την σκηνή παραλήφθηκε επίσης κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, στο οποίο καταγράφονται οι κινήσεις του δράστη και του θύματος.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, σε κατάθεσή της η κοπέλα που φιλοξενούσε την 40χρονη, φέρεται να είπε πως η φίλη της, της είπε πως ο ύποπτος την απειλούσε, ότι θα της έκανε κακό. Στις 1/11/2019 κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, μαζί με την φίλη της και συνοδεία αστυνομικών μετέβη στην οικία της και παρέλαβε όλα τα προσωπικά της αντικείμενα. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, πρόσωπο που βρισκόταν στη σκηνή, ανέφερε σε κατάθεσή του, πως άκουσε μία γυναικεία φωνή να καλεί σε βοήθεια και ακολούθως είδε μία κοπέλα να φωνάζει «βοηθήστε με, βοηθήστε με, με έκαψε ο άντρας μου».

Η επίθεση σημειώθηκε σε φιλικό σπίτι της 40χρονης, η οποία αμέσως μετά το συμβάν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και ακολούθως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η 40χρονη φέρει σοβαρά εγκαύματα σε συνολική επιφάνεια 70%-75% του σώματός της και η κατάστασή της είναι κρίσιμη. Νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή. Ο 57χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί για υπόθεση απόπειρας φόνου.