Άγαλμα του Βούδα… σκότωσε κοινοτάρχη στα αποκαλυπτήρια του

Άγαλμα του Βούδα… σκότωσε κοινοτάρχη στα αποκαλυπτήρια του

Το μνημείο που θα έφερνε τύχη στους κατοίκους καταπλάκωσε τον άτυχο 52χρονο

Το άγαλμα του «τυχερού Βούδα», μόνο τυχερό δεν ήταν για τον κοινοτάρχη τοιυ χωριού Khon Kaen στην Ταϊλάνδη, καθώς η τεράστια κατασκευή έπεσε και τον καταπλάκωσε κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων μπροστά στα μάτια των κατοίκων.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το μνημείο προοριζόταν να φέρει καλή τύχη στους κατοίκους της περιοχής, ωστόσο την ώρα που ο 52χρονος κοινοτάρχης Saman Chanthayothi τράβηκε το πανί με το οποίο ήταν σκεπασμένο, ο γιγαντιαίος Βούδας έγειρε προς το μέρος του και τον καταπλάκωσε. Οι παριστάμενοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι δεξιά και αριστερά, χωρίς να έχουν καταλάβει, τι είχε συμβεί.

Όπως είπαν αργότερα, από την πτώση του αγάλματος προκλήθηκε ένα σύννεφο σκόνης, εξαιτίας του οποίου δεν μπορούσαν να δουν τίποτα. Όταν η σκόνη κατακάθισε, διαπίστωσαν ότι ο κοινοτάρχης βρισκόταν κάτω από το τεράστιο άγαλμα. Οι κάτοικοι προσπάθησαν να σηκώσουν το μνημείο, χωρίς να τα καταφέρουν, ενώ κλήθηκαν οι αρχές, οι οποίες με τη χρήση γερανού σήκωσαν τον τεράστιο Βούδα και απγκλώβισαν τη σορό του άτυχου 52χρονου.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, αποκαλύφθηκε κακοκτεχνία στη βάση του αγάλματος, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε το δυστύχημα. Ωστόσο, η οικογένεια του θύματος δεν υπέβαλε μήνυση κατά των υπευθύνων.