Γκέι καθηγήτρια απολύθηκε από σχολείο επειδή θεωρήθηκε… «αμαρτωλή»

Γκέι καθηγήτρια απολύθηκε από σχολείο επειδή θεωρήθηκε… «αμαρτωλή»

Πριν φύγει της ζήτησαν να πει ψέματα για να «μην ντροπιαστεί»

Μια καθηγήτρια από τις ΗΠΑ, απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από ένα ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο λόγω του σεξουαλικού της προσανατολισμού.

Όπως αποκάλυψε η ίδια η διεύθυνση του σχολείου της ανακοίνωσε την απόφαση της να την διώξει από το σχολείο αφού της έκανε «κήρυγμα» περί αμαρτίας και την άφησε να κάνει ένα μάθημα και μετά να έρθει η αντικαταστάτρια της.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Monica Toro Lisciandro, δασκάλας θεάτρου και ιδιοκτήτριας στούντιο χορού, που δημοσιεύει η εφημερίδα Guardian, η διεύθυνση του σχολείου της έκανε ξεκάθαρο πως απολύθηκε μόνο επειδή είναι ομοφυλόφιλη.

Η 37χρονη εξήγησε ότι στην συνάντησή της με τον διευθυντή και την υποδιευθύντρια του σχολείου, αναφέρθηκαν τα παράπονο που έκανε ένας γονιός για τον τρόπο ζωής της.

«Μου είπαν τα εξής: Υπάρχουν κάποιοι ισχυρισμοί ότι έχεις σχέση με μια γυναίκα, ότι πηγαίνεις σε παρελάσεις Pride και ότι στο στούντιο χορού σου λαμβάνουν χώρα ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες».

Εννοώντας μάλλον ένα εθελοντικό πρόγραμμα που συμμετέχει η δασκάλα για την ψυχολογική υποστήριξη νέων παιδιών που προσπαθούν να συμφιλιωθούν με τη σεξουαλικότητά τους.

«Μου μιλούσαν σαν να ήμουν βρόμικη, σαν να ήμουν σκάρτη. Έτσι τους είπα ναι, είναι αλήθεια. Κι εκείνοι μου απάντησαν δεν μπορείς να δουλεύεις εδώ. Μου μίλησαν για αμαρτία και για το πώς δεν θα επέτρεπαν ούτε σε έναν μοιχό να εργαστεί στο σχολείο. Μου είπαν ότι αν δεν επιδιδόμουν σε ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες θα μπορούσα να είχα κρατήσει τη δουλειά μου. Περίμενα να μου πουν από λεπτό σε λεπτό ότι θα πήγαινα στην κόλαση».

Η καθηγήτρια έχει σχέση εδώ και έναν χρόνο με την 38χρονη Natalia Dick και εξηγεί πως λόγω πίεσης πρότεινε στο διευθυντή να παραδώσει τα κλειδιά της τάξης της. «Μου είπαν, όχι, θέλουμε να διδάξεις σήμερα. Θέλουμε να παραδώσεις τη σκυτάλη στη νέα δασκάλα έτσι ώστε να μην ντροπιαστείς εσύ και να μη θιχτεί η υπόληψη του σχολείου. Μου είπαν να πω ότι θα έφευγα για προσωπικούς λόγους, κ.λπ».

Αρχικά το σχολείο δεν έκανε γνωστούς τους πραγματικούς λόγους της αποχώρησης, ωστόσο στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση. «Το Covenant Christian School απαιτεί όλο το διδακτικό προσωπικό να συμφωνεί και να συμμορφώνεται με τη θέση μας για την ανθρωπινη σεξουαλικότητα, που βασίζεται στη διδαχή της Βίβλου που ζητά από όλους τους Χριστιανούς να απέχουν από σεξουαλικές δραστηριότητες, εκτός της επαφής ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, στο πλαίσιο του γάμου» ανέφεραν.

Η καθηγήτρια ισχυρίζεται ότι το σχολείο δεν της έθεσε κανέναν τέτοιο όρο, ούτε την ενημέρωσε για αυτό τον κανόνα κατά την πρόσληψή της.

Σύμφωνα με τον Guardian και την Human Rights Campaign, μόνο σε 21 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν θεσπιστεί νόμοι που απαγορεύουν τις διακρίσεις βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου.

Η έλλειψη νομικού πλαισίου στην Φλόριντα δεν επιτρέπει στην 37χρονη να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή της, ωστόσο η ίδια θέλησε να μιλήσει ώστε να δείξει σε άλλους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ότι δεν είναι μόνοι.