Νεκροί και αγνοούμενοι από την σφοδρή κακοκαιρία στην Ιαπωνία

Νεκροί και αγνοούμενοι από την σφοδρή κακοκαιρία στην Ιαπωνία

Κατολισθήσεις από τις καταρρακτώδεις βροχές που ακολούθησαν τον τυφώνα Χαγκίμπις

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο αγνοούνται, μετά τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν σήμερα εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, που έπληξε την Ιαπωνία, όπως έγινε γνωστό από έναν τοπικό αξιωματούχο, μόλις δύο εβδομάδες έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χαγκίμπις από τη χώρα.

Μεταξύ των θυμάτων είναι μια 40χρονη γυναίκα και ένας 60χρονος, τα σπίτια των οποίων παρασύρθηκαν από κατολίσθηση στην περιφέρεια Τσίμπα, στα ανατολικά του Τόκιο. Η Υπηρεσία Μετεωρολογίας (JMA) εξέδωσε προειδοποίηση για πλημμύρες και κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές στην ανατολική, την κεντρική και σε ένα τμήμα της βόρειας Ιαπωνίας. "Παρατηρούμε εξαιρετικά έντονες βροχοπτώσεις σε περιοχές της επαρχίας Τσίμπα", πρόσθεσε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η τροπική καταιγίδα Μπουαλόι κατευθύνεται στον Ειρηνικό και τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν αργά απόψε. Η δημόσια τηλεόραση NHK ανέφερε, ότι οι αρχές έχουν απευθύνει έκκληση σε 340.000 κατοίκους της Φουκουσίμα και σε άλλες 5.000 στην Τσίμπα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η εκκένωση πάντως δεν είναι υποχρεωτική.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από τα τοπικά κανάλια δείχνουν αυτοκίνητα να παρασύρονται σε πλημμυρισμένους δρόμους και ποταμούς που έχουν φουσκώσει και είναι έτοιμοι να υπερχειλίσουν. Περίπου 4.700 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία σε ορισμένες σιδηροδρομικές γραμμές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...