Αγοράκι πέθανε επειδή ο πατέρας του ξόδεψε τα λεφτά της θεραπείας του σε πόρνες και αλκοόλ

Αγοράκι πέθανε επειδή ο πατέρας του ξόδεψε τα λεφτά της θεραπείας του σε πόρνες και αλκοόλ

Την ώρα της σύλληψης του είπε στις αρχές πως έπεσε θύμα εκβιασμών

Ένας δίχρονος από την Βραζιλία που έπασχε από νευρομυϊκή διαταραχή πέθανε την περασμένη εβδομάδα, αφού ο πατέρας του έκλεψε τα λεφτά της θεραπείας του και τα ξόδεψε σε άγρια πάρτι.

Ο Μικέλ Αλβες έφυγε από την ζωή στις 17 Οκτωβρίου μετά από μάχη που είχε με την Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο πατέρας του Ματέο Ενρίκε Λιρόι Αλβες συνελήφθη στις 22 Ιουλίου, μια εβδομάδα μετά την καταγγελία της συζύγου του στην αστυνομία.

Ο 37χρονος βρέθηκε σε πολυτελή ξενοδοχείο που διέμενε τουλάχιστον δυο μήνες, ξοδεύοντας τις 150.500 δολάρια σε μάρκες ρούχων, ρολόγια, ναρκωτικά, πόρνες και μεθύσια.

Ο Μικέλ διαγνώσθηκε με την νευρομυϊκή διαταραχή, όταν ήταν μόλις 7 μηνών. Ο Ματέο και η γυναίκα του Καρίν έκαναν έκκληση στα social media ζητώντας λεφτά για την θεραπεία του γιου τους.

Κάθε δόση του φαρμάκου που έπρεπε να πάρει κοστίζει 90,500 δολάρια και εμποδίζει την ασθένεια να αναπτυχθεί κι' άλλο.

H οικογένεια χρειάστηκε έναν χρόνο για να μαζέψει 248.000 δολάρια που μαζεύτηκαν χάρη σε μαραθώνιο που διοργανώθηκε στην πόλη τους.

Μέχρι τον Μάιο, ο Ματέο σχεδίαζε πως να παρατήσει την επί 13 χρόνια σύζυγο του, τον 10χρονο γιο τους και τον Μικέλ.

Είπε στην Καρίν πως θα πάει σε μια άλλη περιοχή για να εκπαιδευτεί ως σεκιούριτι και από τότε που έφυγε τους επισκέφτηκε μόνο μια φορά.

Τα χρήματα που είχαν μαζέψει ήταν μοιρασμένα σε τέσσερις λογαριασμούς εκ των οποίων οι δυο ήταν στο όνομα της Καρίν και οι άλλοι δυο στου Ματέο.

Η Καρίν άρχισε να υποπτεύεται τον σύζυγο της όταν είδε μεγάλες αναλήψεις και τραπεζικές μεταφορές.

Η ίδια πήγε στην αστυνομία στις 8 Ιουλίου για να αναφέρει τον Ματεό προτού εκείνος συλληφθεί στο πολυτελές resort που διέμενε.

Την ώρα της σύλληψης του είπε στις αρχές πως έπεσε θύμα εκβιασμών. Ο μικρός τελικά πήρε στις αρχές Αυγούστου την πρώτη δόση του φαρμάκου του, μετά από πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καλύψει τα χρήματα των τριών πρώτων θεραπειών.

Ωστόσο ο Μικέλ πέθανε ξαφνικά στο σπίτι του την προηγούμενη εβδομάδα.