Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια

Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια

Μετά το όχι της ΕΕ στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ δεν προσδιόρισε ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές, λέγοντας μόνο ότι προτείνει την διενέργεια βουλευτικών εκλογών «το συντομότερο δυνατόν». Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας είπε, ότι έγινε μια μεγάλη αδικία στις Βρυξέλλες. Έχουμε προβεί σε μεταρρυθμίσεις και επιλύσαμε τα προβλήματα με τους γείτονές μας. Η έλλειψη μιας ημερομηνίας (για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων) είναι το ιστορικό τους λάθος και όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες το επιβεβαίωσαν. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε να κάνουμε».

Αφού ευχαρίστησε «τη μεγάλη πλειοψηφία των ευρωπαίων ηγετών που ήταν στο πλευρό μας», υποστήριξε ότι «είμαστε θύματα ενός ιστορικού λάθους της ΕΕ» και συμπλήρωσε: «Είμαι απογοητευμένος και θυμωμένος και γνωρίζω ότι όλοι οι πολίτες αισθάνονται το ίδιο». Όπως τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ «για μένα, αυτή η ανεκπλήρωτη υπόσχεση, είναι εξαιρετικά άσχημη».

Καταλήγοντας είπε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη και ως εκ τούτου, προτείνω την διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο δυνατό. Και αυτή θα είναι η πρότασή μου για την αυριανή συνάντηση ηγεσίας με τον Πρόεδρο, Στέβο Πενταρόβσκι».

Παρακαλούμε περιμένετε ...