Σε δημοπρασία μισοτελειωμένο πούρο του Ουίνστον Τσώρτσιλ

Σε δημοπρασία μισοτελειωμένο πούρο του Ουίνστον Τσώρτσιλ

Το είχε φυλάξει ταξιθέτρια από το 1953

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ ήταν γνωστός για τη μεγάλη του αδυναμία στα πούρα. Τον Ιανουάριο του 1953, κατά την επίσκεψή του στο Coliseum του Λονδίνου για να παρακολουθήσει το μιούζικαλ «Call Me Madam» με τη γυναίκα του Κλέμενταϊν, ο Βρετανός πρωθυπουργός τράβηξε λίγες τζούρες από το  πούρο του και μετά το πέταξε.

Μία ταξιθέτρια που εργαζόταν στο θέατρο, το σήκωσε από το έδαφος και το φύλαξε. Μετά από πενήντα και πλέον χρόνια, το μισοτελειωμένο πούρο του Τσώρτσιλ βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Hansons Auctioneers στις 11 Δεκεμβρίου.

Η Βάιολετ Κινγκ, η γυναίκα που μάζεψε το πούρο, ζήτησε από τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, να πιστοποιήσει την αυθεντικότητα του πούρου. Η ιδιαιτέρα του πρωθυπουργού, απάντησε σε επιστολόχαρτο της πρωθυπουργικής κατοικίας, Ντάνουνινγκ Στριτ, αριθμός 10, διαβεβαιώνοντας την Κινγκ ότι ο Τσώρτσιλ «βεβαίως και δεν έχει αντίρρηση να πείτε στους φίλους σας ότι το πούρο που βρήκατε είναι δικό του». Η Κινγκ κράτησε την απαντητική επιστολή, η οποία παρουσιάζεται μαζί με το μισοκαπνισμένο πούρο.

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι αυτό το πούρο μπορεί να «πιάσει» μεταξύ 5.000 και 6.000 δολάρια.