Brexit: «Λευκός καπνός» από τις Βρυξέλλες

Brexit: «Λευκός καπνός» από τις Βρυξέλλες

Έχουμε συμφωνία, ανακοίνωσε ο Γιούνκερ - Η στερλίνα σημείωσε άλμα άνω του 1%

Έχουμε μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η Βρετανία και η ΕΕ κατέληξαν σε μια «σπουδαία» συμφωνία για το Brexit και κάλεσε τους βουλευτές να την εγκρίνουν το σαββατοκύριακο.

«Έχουμε μια σπουδαία νέα συμφωνία, που φέρει και πάλι πίσω τον έλεγχο», δήλωσε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Έχουμε μία σπουδαία νέα συμφωνία που φέρνει πίσω τον έλεγχο - τώρα το κοινοβούλιο θα πρέπει φέρει σε πέρας το Brexit το Σάββατο ώστε να προχωρήσουμε σε άλλες προτεραιότητες όπως το κόστος ζωής, το NHS (σ.σ.: το εθνικό σύστημα υγείας), τα εγκλήματα και το περιβάλλον» έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά τη θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για τους όρους μίας συμφωνίας για το Brexit.

Η στερλίνα σημείωσε άλμα άνω του 1%, με τις βρετανικές μετοχές να κάνουν ράλι ύστερα από την ανακοίνωση για την επίτευξη συμφωνίας. Στις 12:45 ώρα Ελλάδας, η στερλίνα κατέγραψε άνοδο κατά 0,86% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,2942 δολάριο και κατά 0,60% έναντι του ενιαίου νομίσματος στις 86,01 πένες.