«Οι Κούρδοι νιώθουν πουλημένοι αφού οι Αμερικανοί μας αφήνουν να μας σφάξουν»

«Οι Κούρδοι νιώθουν πουλημένοι αφού οι Αμερικανοί μας αφήνουν να μας σφάξουν»

Εσωτερικό έγγραφο των ΗΠΑ αποκαλύπτει τη δραματική έκκληση του στρατηγού Μαζλούμ Κομπανί Αμπντί

«Οι ΗΠΑ θα κάνουν κάτι να προστατεύσουν τους Κούρδους της Συρίας ή θα μας αφήσουν να μας σφάξουν;», διερωτάται ο ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων, μιλώντας σε ανώτερο διπλωμάτη των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο cnn.com, ο στρατηγός Μαζλούμ Κομπανί Αμπντί σε δηλώσεις του στον αναπληρωτή ειδικό απεσταλμένο του διεθνούς συνασπισμού για την νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους, Γουίλιαμ Ρέμπουκ ανέφερ: «Έχετε παραιτηθεί από εμάς. Δεν είστε διατεθειμένοι να προστατέψετε τους ανθρώπους, αλλά δεν θέλετε να έρθει και άλλη δύναμη για να μας προστατεύσει, μας έχετε πουλήσει, αυτό είναι ανήθικο,» κατέληξε ο Μαζλούμ.

Επιπλέον ζήτησε από τις ΗΠΑ είτε να σταματήσουν την τουρκική επίθεση είτε να επιτρέψουν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις να επιτύχουν μια συμφωνία με το καθεστώς Άσαντ στη Δαμασκό και τους Ρώσους συμμάχους τους, επιτρέποντας στα ρωσικά αεροπλάνα να επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βορειοανατολική Συρία αφαιρόντας από την Τουρκία, τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές.

«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν οι Κούρδοι να στραφούν προς τους Ρώσους», υποστηρίζουν αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Ερντογάν: Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων εντός της συριακής επικράτειας.

Ο ίδιος είπε ότι οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Τουρκίας ελέγχουν την πόλη Ρας αλ Άιν, ενώ έχουν περικυκλώσει την πόλη Τελ Αμπιάντ.