Ένοχη για το φόνο γείτονά της στο σπίτι του, νομίζοντας ότι ήταν στο… δικό της

Ένοχη για το φόνο γείτονά της στο σπίτι του, νομίζοντας ότι ήταν στο… δικό της

Η πρώην αστυνομικός κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη για το... λάθος της

Δικαστήριο του Ντάλας έκρινε ένοχη για φόνο την πρώην αστυνομικό, Άμπερ Γκάιγκερ, η οποία μπήκε στο διαμέρισμα του γείτονά της, νομίζοντας ότι επρόκειτο για το δικό της σπίτι και τον σκότωσε, ενώ εκείνος έτρωγε αμέριμνος παγωτό.

Ο φόνος του Μπόθαμ Τζιν, ενός 26χρονου μαύρου λογιστή από μια λευκή αστυνομικό, η οποία μόλις είχε τελειώσει μια βάρδια 13,5 ωρών στη δουλειά της, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις στους δρόμους. Ιδίως επειδή αρχικά οι εισαγγελικές αρχές εξέταζαν την πιθανότητα να ασκήσουν διώξη στην 31χρονη Γκάιγκερ για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Η ποινή της Γκάιγκερ δεν έχει ανακοινωθεί. Ωστόσο, στο Τέξας η ανθρωποκτονία επισύρει υποχρεωτικά την ποινή των ισοβίων. Η 31χρονη κατέθεσε στη δίκη της –κάτι εξαιρετικά σπάνιο– και ζήτησε συγγνώμη, όμως υποστήριξε ότι πίστευε πως η ζωή της διέτρεχε κίνδυνο όταν τράβηξε τη σκανδάλη. «Λυπάμαι, λυπάμαι. Θα πρέπει να ζω μ' αυτό καθημερινά», είπε στους ενόρκους, οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες.

Η εισαγγελία υποστήριζε επίσης, ότι η Γκάιγκερ δεν βοήθησε τον Τζιν, ούτε όταν αντιλήφθηκε το λάθος της. Κάλεσε μεν τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, ζητώντας να στείλουν ασθενοφόρο, αλλά η ίδια δεν του χορήγησε τις πρώτες βοήθειες.