Η Κύπρος γιορτάζει τα 59 της χρόνια με νέο «υπερπυροβόλο» από την Σερβία

Η Κύπρος γιορτάζει τα 59 της χρόνια με νέο «υπερπυροβόλο» από την Σερβία

Πρόκειται για τα Nora B-52 που έχουν μέγιστο βεληνεκές τα 56 χιλιόμετρα

H Κυπριακή Δημοκρατία γίνεται πλέον 59 ετών.  Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Λευκωσία θα έχει κάτι νέο να επιδείξει καθώς η Εθνική Φρουρά εφοδιάστηκε με νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα τελευταίας τεχνολογίας από την Σερβία σύμφωνα με το sigmalive.

Πρόκειται για τα Nora B-52 που έχουν μέγιστο βεληνεκές τα 56 χιλιόμετρα. Αυτή η δυνατότητα θέτει με ευκολία όλη την περιοχή των κατεχομένων εντός βεληνεκούς καθώς για παράδειγμα η απόσταση από την Λευκωσία στην Κερύνεια είναι κάτι περισσότερο από 22 χιλιόμετρα

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Φέτος για πρώτη φορά παρίσταται στην παρέλαση και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σερβίας και συγκεκριμένα ο ΥΠΑΜ Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Μετά το πέρας της παρέλασης, στις 12 και μισή ο Πρόεδρος παραθέτει στο Προεδρικό Μέγαρο δεξίωση προς τα μέλη του Διπλωματικού Σώματος.

Eν όψει της ενισχύσεως των τουρκικών δυνάμεων εισβολής σε πυροβολικό, αποφασίσθηκε η προμήθεια σύγχρονων αυτοκινούμενων πυροβόλων των 155/52 mm από την Σερβία, τα οποία παρουσιάζονται σήμερα.