Σομαλία: Δύο επιθέσεις εναντίον Ιταλών στρατιωτών και αμερικανικής βάσης

Σομαλία: Δύο επιθέσεις εναντίον Ιταλών στρατιωτών και αμερικανικής βάσης

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν οι αντάρτες Σεμπάμπ

Δύο επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα στο Μογκαντίσου στην Σομαλία εναντίον αμερικανικής αεροπορικής βάσης στην πόλη Μπέιλντογκλ και μιας περιοπολίας Ιταλών στρατιωτών στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δημοσιογράφος του Reuters δήλωσε ότι είδε ένα τεθωρακισμένο όχημα που έφερε την ιταλική σημαία να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στο Μογκαντίσου. Δεν είναι γνωστό προς το παρόν αν υπάρχουν θύματα από την επίθεση αυτή.

Από την πλευρά του το ιταλικό πρακτορείο ANSA επιβεβαίωσε οτι στόχος της επίθεσης στο Μογκαντίσου ήταν ιταλική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή.

Εξάλλου σήμερα το πρωί σημειώθηκε άλλη διπλή επίθεση με παγιδευμένα οχήματα εναντίον αεροπορικής βάσης που διαχειρίζονται οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, η οποία πλέον βρίσκεται υπό πολιορκία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά τη διπλή επίθεση στο Μπέιλντογκλ ξέσπασε ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ το BBC Somalia μετέδωσε ότι από την αεροπορική βάση ακούγονται πυροβολισμοί και ισχυρές εκρήξεις.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν οι αντάρτες Σεμπάμπ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...