Κρατείται 59χρονος καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας στην Πάφο

Κρατείται 59χρονος καθηγητής για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας στην Πάφο

Ο κατηγορούμενος θεωρεί ότι πρόκειται για παρεξήγηση λόγω του διαχυτικού του χαρακτήρα

Σάλο έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Πάφου στην Κύπρο η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης για την οποία κατηγορείται ένας 59χρονος καθηγητής εις βάρος 16χρονης μαθήτριας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το politis.com.cy, το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο της Πάφου την περασμένη Τετάρτη, στο οποίο εργαζόταν παράνομα ο καθηγητής τα απογεύματα ως ζαχαροπλάστης. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο καθηγητής απομόνωσε τη μαθήτρια στην κουζίνα, άπλωσε το χέρι του και στη συνέχεια επιχείρησε να τη φιλήσει. Το δεκαεξάχρονο κορίτσι ήταν μαθητευόμενη στο ξενοδοχείο και την είχε στείλει εκεί η σχολή της στο πλαίσιο της συνεργασίας με τα ξενοδοχεία.

Η μαθήτρια ενημέρωσε τους γονείς της και τον διευθυντή της Τεχνικής Σχολής ο οποίος της εξήγησε τα δικαιώματά της και τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να κινηθεί. Για τις προθέσεις της μαθήτριας και την απόφασή της να καταγγείλει την υπόθεση φαίνεται πως ενημερώθηκε ο καθηγητής ο οποίος ετοιμαζόταν να διαφύγει στο εξωτερικό γι’ αυτό και αποφασίστηκε να επισπευστεί η διαδικασία σύλληψής του. Για την υπόθεση είναι ενήμερο από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας και εντός της ημέρας αναμένεται να αποσταλεί η επιστολή του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη προς την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, με την οποία ζητά όπως τεθεί σε διαθεσιμότητα

Αρνείται τις κατηγορίες ο καθηγητής

Ο 59χρονος καθηγητής που υπηρετεί στη Μέση Εκπαίδευση και σε λύκειο εκτός Πάφου, αρνείται κατηγορηματικά ότι παρενόχλησε σεξουαλικά τη μαθήτρια, αποδίδει την καταγγελία σε παρεξήγηση του διαχυτικού του χαρακτήρα και σε κινήσεις του που ήταν φιλικού και όχι σεξουαλικού περιεχομένου. Οι ανακριτές της υπόθεσης, άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις από το οικογενειακό και το φιλικό περιβάλλον της δεκαεξάχρονης, εκπαιδευτικούς και συμμαθητές της, καθώς και από το ξενοδοχείο όπου εργαζόταν ως μαθητευόμενη.

Κράτηση οκτώ ημερών

Ο καθηγητής βρίσκεται υπό κράτηση από το περασμένο Σάββατο και για περίοδο οκτώ ημερών, με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, η μαθήτρια συνεχίζει να εργάζεται κανονικά στο ξενοδοχείο ως μαθητευόμενη.