Τζόνσον: Θα πετύχουμε συμφωνία με τους Ευρωπαίους για το Brexit

Τζόνσον: Θα πετύχουμε συμφωνία με τους Ευρωπαίους για το Brexit

Τι ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας σε μαθητές σχολείου

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι θα καταφέρει να πετύχει μια συμφωνία για το Brexit και να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

«Θα φτάσουμε σε μια συμφωνία, εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να πετύχουμε μια συμφωνία», είπε ο Τζόνσον μιλώντας σε μαθητές ενός σχολείου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Βρισκόμουν στην Ιρλανδία χθες για να μιλήσω στους Ιρλανδούς φίλους μας για το πώς θα το κάνουμε. Και θα πάμε στις Βρυξέλλες και θα συζητήσουμε με μερικές άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», πρόσθεσε.

«Υπάρχει ένας τρόπος να πετύχουμε μια συμφωνία αλλά θα χρειαστεί πολλή σκληρή δουλειά. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία», συνέχισε. «Εάν είναι απολύτως αναγκαίο, θα αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία», επέμεινε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Τζόνσον χαρακτήρισε τέλος «μεγάλη ανοησία» το γεγονός ότι ορισμένοι τον θεωρούν «αντιδημοκρατικό». «Αυτή η ιστορία, για το ότι είμαι αντιδημοκρατικός... κάντε μου τη χάρη, είναι μεγάλη ανοησία», είπε.