Κύπρος: Το άγνωστο οικογενειακό δράμα πίσω από την αυτοκτονία του 14χρονου

Κύπρος: Το άγνωστο οικογενειακό δράμα πίσω από την αυτοκτονία του 14χρονου

Η μητέρα τους είχε εγκαταλείψει πριν μερικούς μήνες

Αμείλικτα τα ερωτηματικά για την τραγωδία που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και συγκλόνισε την Κύπρο.

Ένα παιδί 14 μόλις ετών, βρήκε φρικτό θάνατο, απότοκο ως φάνηκε των τραγικών και τριτοκοσμικών καταστάσεων που ζούσε τα τελευταία χρόνια στο ίδιο του το σπίτι. Η τραγωδία που συγκλόνισε όχι μόνο την μικρή κοινότητα που διέμενε ο 14χρονος, πλέον έχει λάβει διαστάσεις, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ανακοινώνουν έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η ανείπωτη τραγωδία.

Πληροφορίες του SigmaLive κάνουν λόγο για γνώση της συγκεκριμένης περίπτωσης στους λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γραφείου Ευημερίας γνώριζαν την περίπτωση που μάλιστα χαρακτηρίζεται ως «γνωστή». Τα τρία ανήλικα παιδιά διέμεναν με τον πατέρα τους στην μικρή κοινότητα λίγο έξω από το κέντρο της Λευκωσίας (για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτεται η κοινότητα) ενώ τον τελευταίο καιρό η μητέρα τους διέμενε σε άλλο χωριό, στο πατρικό της και πάλι, στην Επαρχία Λευκωσίας. Η περίπτωση απασχόλησε και τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, οι οποίες μάλιστα είχαν εμπλοκή με έναν εκ των δυο γονέων μέσα στον περασμένο μήνα. Οι συνθήκες διαβίωσης των τριών παιδιών, που χαρακτηρίζονται τουλάχιστον τριτοκοσμικές, ήταν γνωστές στις γύρω κοινότητες.

Ίδιες πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι ο 15χρονος μαθητής, δεν θα πήγαινε σχολείο αφού θα έπρεπε, όπως του είχαν πει από το στενό του οικογενειακό περιβάλλον, «να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένεια και να ασχοληθεί με τις κτηνοτροφικές εργασίες προκειμένου να ταΐσει τα δυο μικρότερα αδέλφια του». Η θέση της οικογένειας, σαφώς και έβρισκε αντίθετο τον 15χρονο μαθητή ο οποίος ήθελε να συνεχίσει την φοίτησή του στο σχολείο.

(φωτογραφία αρχείου)