Θρίλερ με τον θάνατο 14χρονου στην Κύπρο

Θρίλερ με τον θάνατο 14χρονου στην Κύπρο

Βρέθηκε νεκρός σε φάρμα όπου εργαζόταν για να στηρίξει την οικογένεια του

Την διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο 14χρονο αγόρι σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο, ζήτησε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα sigmalive.com, το ανήλικο αγόρι βρήκε νεκρό ο ίδιος του ο πατέρας σε φάρμα του χωριού, όπου εργαζόταν ο 14χρονος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκ πρώτης όψεως αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που επικαλείται, το Γραφείο Ευημερίας ήταν ενήμερο για τα ψυχολογικά προβλήματα και τα προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας στην οικογένεια του 14χρονου, ο οποίος λόγω ακριβώς αυτών των προβλημάτων είχε εγκαταλείψει το σχολείο, προσπαθώντας να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένεια του δουλεύοντας.

Σε δηλώσεις της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Κουρσουμπά είπε, ότι αν ευσταθούν, τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τότε θα πρέπει να διερευνηθεί, αν οι αρμόδιες υπηρεσίες γνώριζαν γι΄ αυτά κι αν γνώριζαν, τί έπραξαν «για να μην έχουμε αυτό το τραγικό περιστατικό». Η Επίτροπος είπε, ότι οι Υπηρεσίες που είχαν την αρμοδιότητα να χειριστούν αυτά τα προβλήματα και να στηρίξουν την οικογένεια, είναι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Ανέφερε ακόμη, ότι το Γραφείο της θα διενεργήσει έρευνα και για να διαφανεί, κατά πόσον αυτές οι υπηρεσίες ήταν ενήμερες και αν πρόσφεραν την ανάλογη στήριξη στην οικογένεια. Είπε επίσης, ότι το Γραφείο της δεν γνώριζε για αυτή την οικογένεια και πως αν γνώριζε, θα προέβαινε στα ανάλογα διαβήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κάλεσε επίσης, τα ΜΜΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στον τρόπο που καλύπτουν δημοσιογραφικά την υπόθεση.