«Σπασικλάκι» ο Κάμερον σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον

«Σπασικλάκι» ο Κάμερον σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον

Σύμφωνα με το Sky News χαρκτήρισε προσβλητικά τον προκάτοχό του σε υπόμνημά του

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «σπασικλάκι» έναν από τους προκατόχους του στο αξίωμα, τον Ντέβιντ Κάμερον, σε ένα υπόμνημά του που κατατέθηκε σε δικαστήριο αυτήν την εβδομάδα, υποστηρίζει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Μια επεξεργασμένη εκδοχή αυτού του σημειώματος που έγραψε ο Τζόνσον, παρουσιάστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου στο πλαίσιο της προσφυγής που τελικά απορρίφθηκε κατά του πρωθυπουργού, με το αιτιολογικό ότι παραβίασε τον νόμο, όταν αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες.

«Ολόκληρη η σύνοδος του Σεπτεμβρίου είναι μια ασυναρτησία, που εισήγαγε ο... (διαγραμμένο κείμενο), για να δείξει στο κοινό, ότι οι βουλευτές βγάζουν το ψωμί τους», έγραφε ο Τζόνσον στο κείμενο αυτό της 16ης Αυγούστου. Ένα αντίγραφο του σημειώματος που δόθηκε στη δημοσιότητα, δείχνει ότι οι σβησμένες λέξεις ήταν «a girly swot Cameron» (το σπασικλάκι ο Κάμερον), σύμφωνα με το Sky New.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον ήταν πρωθυπουργός από το 2010 μέχρι το 2016, όταν παραιτήθηκε μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Ο πρώην και ο νυν πρωθυπουργός έχουν πολλά κοινά: Και οι δύο φοίτησαν στο ιδιωτικό Κολέγιο Ήτον, προτού να γίνουν δεκτοί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Όμως η «φιλία» τους δοκιμάστηκε, όταν ο Τζόνσον αποφάσισε να στηρίξει το Brexit και πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.