Εξετάζεται το ενδεχόμενο βιασμού της Κύπριας που δολοφονήθηκε στην Αυστραλία

Εξετάζεται το ενδεχόμενο βιασμού της Κύπριας που δολοφονήθηκε στην Αυστραλία

Η γυναίκα εντοπίστηκε σχεδόν γυμνή, με αίματα και μώλωπες, σε πάρκο του Brisbane

Όλα τα σενάρια εξετάζουν οι αρχές της Αυστραλίας σχετικά με τη δολοφονία της 26χρονης Κύπριας σε πάρκο της πόλης Brisbane.

Η γυναίκα εντοπίστηκε σχεδόν γυμνή, με αίματα και μώλωπες, κοντά στις γραμμές του τρένου και η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα βιασμού πριν δολοφονηθεί.

Όπως αναφέρει το philenews.com, ο αδερφός της 26χρονης Κύπριας, Αλέξανδρος – Μιχαήλ ανέφερε πως η τελευταία φορά που είδε την αδερφή του Ιόλη ήταν το 2016, όταν αυτή επισκέφθηκε την Κύπρο μαζί με τους πατέρα τους, ενώ τόνισε πως δεν είχε καθημερινή επαφή μαζί της.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Brisbane Times, ο μεγάλος αδερφός της 26χρονης ανέφερε πως πληροφορήθηκε για το θάνατο της αδερφής του από τον πατέρα τους, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικώς και ήταν πολύ αναστατωμένος. Ανέφερε μάλιστα πως ο πατέρας του τού ζήτησε να μην πει τίποτα σε κανένα άλλο συγγενή και ότι ο ίδιος αφότου πληροφορήθηκε τα θλιβερά νέα βγήκε έξω γιατί δεν άντεχε να είναι μόνος.

«Αν είχα την ευκαιρία να της μιλήσω, θα της έλεγα αυτό που της έλεγα πάντα. Να προσέχει. Ήταν μεγαλόψυχη, ευγενική ψυχή και ελεύθερο πνεύμα. Συγχωρούσε πολύ εύκολα ακόμη και κάποιον που την είχε βλάψει. Η τελευταία φορά που της μίλησα ήταν την περασμένη εβδομάδα, όταν μου είπε πως ήθελε να επιστρέψει στην Κύπρο», ισχυρίστηκε.

Επίσης, ανέφερε πως αγαπούσε πολύ τα κοσμήματα, το μακιγιάζ και τη ζωγραφική και τόνισε πως ήταν πολύ ταλαντούχα και είχε καλλιτεχνική κλίση από νεαρή ηλικία.

Η 26χρονη Ιόλη Χατζηλύρα ζούσε στα προάστια της πόλης Brisbane και ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας Χατζηλύρα. Γεννήθηκε στην Κύπρο και η μητέρα της πέθανε από καρκίνο το 2014, ενώ οι συγγενείς της ζούνε στην Κύπρο.