Aνασύρθηκαν οι πρώτες σοροί από το σκάφος που βυθίστηκε στην Καλιφόρνια

Aνασύρθηκαν οι πρώτες σοροί από το σκάφος που βυθίστηκε στην Καλιφόρνια

Από τους 39 επιβαίνοντες μόνο τα 5 μέλη του πληρώματος κατάφεραν να διαφύγουν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις εντοπισμού των αγνοουμένων επιβατών του τουριστικού σκάφους Conception που βυθίστηκε φλεγόμενο τα ξημερώματα στις ακτές του νησιού Σάντα Κρουζ στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικά ΜΜΕ, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 4 νεκροί ενώ 30 είναι οι αγνοούμενοι.

Συνολικά 39 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος αλλά μόνο πέντε, τα μέλη του πληρώματος, κατάφεραν να διαφύγουν. Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά «το πλήρωμα ξύπνησε και πήγε στη γέφυρα, κατόπιν πήδηξαν στη θάλασσα», είπε η πλοίαρχος της ακτοφυλακής Μόνικα Ρότσεστερ, μιλώντας στο Όξναρντ.

Ένα σκάφος αναψυχής που βρισκόταν σε μικρή απόσταση περισυνέλεξε τους πέντε ναυαγούς.

«Ξέρουμε ότι έχουμε πολλούς νεκρούς»

Στο μεταξύ, πάντα σύμφωνα με τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην επιχείρηση διάσωσης, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγάλος.

Ένας εκπρόσωπος της κομητείας Βεντούρα, , είπε ότι υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα είναι βαρύς.

«Πρόκειται για μεγάλο σκάφος και ξέρουμε ότι έχουμε πολλούς νεκρούς. Δεν έχω τον ακριβή αριθμό» είπε ο εκπρόσωπος της κομητείας Βεντούρα, Μπιλ Νας, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ακτοφυλακής, Άαρον Μπίμις, ανέφερε: «Τα πέντε μέλη του πληρώματος κατάφεραν να αποβιβαστούν επειδή βρίσκονταν στην κεντρική καμπίνα. Οι 34 επιβάτες βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα. Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε, παγιδεύτηκαν εξαιτίας της φωτιάς. Η πυρκαγιά ήταν τόσο σφοδρή που ακόμη και μετά την κατάσβεσή της δεν μπορούσαμε να επιβιβαστούμε και (...) να αναζητήσουμε επιζώντες προς το παρόν», δήλωσε.