Άφαντος ο 42χρονος «σαμάνος» που αναζητείται για τον θάνατο 34χρονης

Άφαντος ο 42χρονος «σαμάνος» που αναζητείται για τον θάνατο 34χρονης

Η Αστυνομία θα ζητήσει τη συνδρομή Interpol και Europol για τη σύλληψή του

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων από τα δείγματα που λήφθηκαν από τη σορό της 34χρονης Λετονής, αναμένουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, προκειμένου να διασαφηνιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου της άτυχης γυναίκας, η οποία συμμετείχε σε σαμανική τελετή στην περιοχή Βεργίνας στην Κύπρο την περασμένη Τρίτη.

Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν τους ανακριτές της πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα, υπόθεσης είναι δύο: Ήταν όντως το ναρκωτικό ρόφημα και η ουσία «διμεθυλοτρυπταμίνη» (παραισθησιογόνο – ελεγχόμενο φάρμακο τάξεως Α΄) που έλαβε κατά τη διάρκεια της πνευματικής τελετής η αιτία που προκάλεσε τον θάνατό της ή ήταν σε συνδυασμό με κάποια άλλη ουσία που πήρε η Λετονή προηγουμένως.

Και αυτό, διότι μέχρι χθες στην Αστυνομία Λάρνακας δεν υπήρξε παράπονο ή καταγγελία από άλλο πρόσωπο, που παρευρέθηκε στην τελετή, ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας εξαιτίας των ουσιών που πήρε. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, οι ανακριτές καταβάλλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό όλων όσων παρευρέθηκαν στην τελετή, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αλλοδαποί, ώστε να δώσουν καταθέσεις.

Η τελετή έγινε σε συγκρότημα διαμερισμάτων και οι παρευρισκόμενοι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Ήδη η Αστυνομία εντόπισε 5-6 άτομα, τα οποία έδωσαν καταθέσεις. Παράλληλα, η Αστυνομία καταζητεί τον 42χρονο Κολομβιανό, ο οποίος παρουσιάστηκε ως «σαμάνος» στην τελετή, δηλαδή κάτι σαν «μάγος», «ιερέας» και «γιατρός», μεταφέροντας από τη χώρα του διάφορα φυτά, βότανα και ροφήματα, τα οποία χορηγήθηκαν στους παρευρισκόμενους.

Πιθανότατα, ο 42χρονος να διέφυγε στο εξωτερικό. Η Αστυνομία θα ζητήσει τη συνδρομή Interpol και Europol για εντοπισμό και σύλληψή του. Στο μεταξύ, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κλινική της Λεμεσού, υπό αστυνομική φρούρηση, η 50χρονη Ρωσίδα η οποία φέρεται ως η διοργανώτρια της σαμανικής τελετής. Η 50χρονη, η οποία κυοφορεί δίδυμα, τελεί υπό εξαήμερη κράτηση με διάταγμα του δικαστηρίου.