Το χρονικό της τραγωδίας με την παιδοκτόνο στην Κύπρο

Το χρονικό της τραγωδίας με την παιδοκτόνο στην Κύπρο

Φάρμακα για ψυχολογικά θέματα έπαιρνε η 40χρονη

Η κοινωνία στο Γέρι της Λευκωσίας στην Κύπρο παρακολουθεί εμβρόντητη την υπόθεση με το ειδεχθές έγκλημα όπου μια 40χρονη μητέρα από το Καζακστάν σκότωσε το 12χρονο παιδί της και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Το έγκλημα φαίνεται να διαπράχθηκε στην κατοικία της μητέρας και του παιδιού της στο Γέρι και η Αστυνομία ειδοποιήθηκε μετά το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, ο 52χρονος σύζυγος της γυναίκας δεν μπορούσε να μπει στο διαμέρισμα και ενημέρωσε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, που μετέβησαν στο σημείο και μπήκαν στο σπίτι.

Εκεί εντόπισαν σε λίμνη αίματος το άτυχο αγοράκι και την μητέρα του αναίσθητη σύμφωνα με το sigmalive.

Η μητέρα στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Στο σημείο έσπευσαν για αυτοψία οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους.

O υπεύθυνος του ΤΑΕ Αρχηγείου Νεόφυτος Σιάηλος σε δηλώσεις σε χώρο κοντά στη σκηνή είπε πως στις 14:10 ειδοποιήθηκε η Αστυνομία ότι στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας βρίσκεται ένα πτώμα και δεύτερο πρόσωπο τραυματισμένο.

Πρόσθεσε πως η Αστυνομία μετέβη άμεσα στη σκηνή, όπου εντόπισε ένα παιδί ηλικίας 12 χρονών να είναι νεκρό στο κρεβάτι του και η μητέρα του να είναι τραυματισμένη στο χώρο του σπιτιού.

Σύμφωνα με τον κ. Σιάηλο, η μητέρα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΤΑΕΠ στο ΓΝ Λευκωσίας με ασθενοφόρο και εισήχθη στο χειρουργείο.

Ο κ. Σιάηλος συνεχίζοντας ανέφερε πως οι προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή από τους Αστυνομικούς και οι εξετάσεις που διενήργησαν οι ιατροδικαστές δείχνουν οικογενειακή τραγωδία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Σιάηλος είπε πως από τις πρώτες εξετάσεις και ανακρίσεις που έγιναν φαίνεται να εμπλέκεται η μητέρα στο θάνατο του παιδιού.

Ερωτηθείς πώς προκλήθηκαν τα τραύματα στο θύμα, απάντησε ότι στη σκηνή εντοπίστηκαν διάφορα αιχμηρά αντικείμενα που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη του αδικήματος που διερευνάται και το οποίο είναι φόνος εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας, ενώ λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για ψυχολογικά θέματα.

Στο πλευρό γονιών και παιδιών βρίσκεται η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας, μετά την οικογενειακή τραγωδία στο Γέρι.

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία ενημερώνει ότι ψυχολόγοι θα είναι διαθέσιμοι από τις 9.00 το πρωί στο Β` Δημοτικό Σχολείο Γερίου για όσους γονείς και παιδιά επιθυμούν να έχουν συμβουλευτική στήριξη για το θέμα.